PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αναστολή του «λουκέτου» στα φαρμακεία της Αττικής


Από αύριο Τρίτη τα φαρμακεία στην Αττική ανοίγουν, όμως από τις 2 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. οι φαρμακοποιοί του Λεκανοπεδίου θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας και παράλληλα συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Αναστολή στο «λουκέτο» από αύριο Τρίτη αποφάσισε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, που πάντως συνεχίζει τις κινητοποιήσεις.

Έτσι, από αύριο Τρίτη τα φαρμακεία στην Αττική ανοίγουν, όμως από τις 2 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. οι φαρμακοποιοί του Λεκανοπεδίου θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας και παράλληλα συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Εντός της ημέρας αναμένεται να συνεδριάσει και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Όπως έγινε γνωστό λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρός του Κυριάκος Θεοδοσιάδης παραιτείται από μέλος της ΝΔ, θεωρώντας ότι «η παράταξη την οποία υπηρέτησε επί σειρά ετών, δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις των καιρών, υπέκυψε στις πιέσεις της τρόικας και των μεγάλων συμφερόντων καταστρέφοντας 12.000 φαρμακοποιούς».

Το άρθρο του ΟΟΣΑ, που οδηγεί στην καταστροφή τον κλάδο των φαρμακοποιών, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ιδεολογία της παράταξής μας, όπως την καθόρισε ο μεγάλος ιδρυτής της ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Θεοδοσιάδης περιέγραψε με μελανά χρώματα την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κλάδος των φαρμακοποιών, λέγοντας πως σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 1100 κατασχετήρια σε φαρμακοποιούς που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους που έχουν δάνεια στις τράπεζες, επειδή το ίδιο το κράτος τους οφείλει δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ.

«Φαρμακεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο και έρχεται η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο και με χειρουργικό τρόπο, με νυστέρι ανοίγει την πληγή να τρέξει το αίμα άφθονο, μέχρι ο κλάδος να ψυχορραγεί και να πεθάνει αργά και βασανιστικά» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ παραδέχθηκε πως η μάχη χάθηκε καθώς ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο, όμως «δεν χάθηκε ο πόλεμος».

Οι φαρμακοποιοί θα συνεχίζουν να αγωνίζονται καθημερινά, διεμήνυσε, προαναγγέλλοντας προσφυγή στη Δικαιοσύνη και κυρίως στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, καθώς, όπως είπε, είναι γνωστή η απόφαση που ορίζει πώς λειτουργεί βάση κοινοτικού δικαίου ένα φαρμακείο «και όχι όπως γουστάρει η τρόϊκα και οι κύριοι Χατζηδάκης και Γεωργιάδης». «Υπάρχουν κανόνες απλά στην Ελλάδα κάποιοι θέλουν να τους ποδοπατήσουν και το καταφέρνουν προσωρινά» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment