• Δευτέρα, 17 Μαΐου, 2021

Ανάσταση στις 21.00, στην Αθήνα το Άγιο Φως χωρίς τιμές αρχηγού κράτους

Peristeri News
Μάϊος01/ 2021

Σήμερα Μεγάλο Σάββατο η ακολουθία της Ανάστασης θα τελεστεί στις 21:00, ενώ η υποδοχή για το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα θα γίνει χωρίς τιμές αρχηγού κράτους. Δεν θα υπάρχουν κόκκινα χαλιά, μεικτά αγήματα και μπάντες όπως άλλες χρονιές.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης βρίσκεται ήδη στα Ιεροσόλυμα για να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Πριν από λίγο συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’. Αυτή την ώρα βρίσκεται στο Καθολικό του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως για την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός.

«Αποτελεί ύψιστη τιμή και ευλογία να παραλαμβάνεις το Άγιο Φως κατευθείαν από τον Πανάγιο Τάφο και να το φέρνεις στην Πατρίδα» αναφέρει μέσω Twitter ο κ. Βλάσης.

Ο υφυπουργός θα επιστρέψει με το κυβερνητικό αεροσκάφος μεταφέροντας το Άγιο Φως στις 18:30 το απόγευμα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Έχουν προγραμματιστεί 10 πτήσεις για να φτάσει σε κομβικά σημεία της χώρας και από εκεί θα μεταφερθεί στους ναούς οδικώς, αλλά ακόμη και με πλωτά του Λιμενικού.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η Πολιτεία έχει μεριμνήσει για την μεταφορά του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στην Αθήνα και από εκεί σε όλη την Ελλάδα. «Το πράττει με την προσήκουσα ευλάβεια, ταπεινότητα και κατάνυξη».

Δείτε live την τελετή αφής του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο

Σε εξέλιξη είναι η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα.

Πλήθος κόσμο έχει συγκεντρωθεί, με τους πιστούς να μην φοράνε μάσκες, καθώς στο Ισραήλ έχει εμβολιαστεί η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού.

Υπενθυμίζεται ότι στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται και ελληνική αποστολή, με την κυβέρνηση να εκπροσωπείται από τον υφυπουργό Εξωτερικών, Κώστα, Βλάση, ο οποίος και θα παραλάβει το Άγιο Φως προκειμένου να έρθει στις 18:30 το απόγευμα στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».