PeristeriNews.gr
Οικονομία

Ανάσα στην αγορά οι πρόωρες εκπτώσεις



Με δεκαήμερα προσφορών και ελκυστικές μειώσεις τιμών που θα ξεκινούν από 20% και θα φτάνουν το 50%, ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας προσπαθεί να τονώσει την αγορά και να αναθερμάνει το αγοραστικό ενδιαφέρον του κόσμου.

Με δεκαήμερα προσφορών και ελκυστικές μειώσεις τιμών που θα ξεκινούν από 20% και θα φτάνουν το 50%, ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας προσπαθεί να τονώσει την αγορά και να αναθερμάνει το αγοραστικό ενδιαφέρον του κόσμου, που αυτή την εποχή βρίσκεται σε περίοδο καταναλωτικής αποχής!

Την ίδια ώρα, πολλοί καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας έχουν προχωρήσει ήδη σε μείωση των τιμών εν είδει άτυπων προσφορών, σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν πελάτες και να αποφύγουν το λουκέτο! Μπορεί να έχουμε μπει και επίσημα στην άνοιξη, ωστόσο για πολλούς καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας η αγορά εξακολουθεί να διανύει περίοδο… βαρυχειμωνιάς.

Τα θλιβερά γεγονότα του Φεβρουαρίου με τις καταστροφές και τις λεηλασίες των καταστημάτων, αλλά και η αβεβαιότητα της πολιτικής κατάστασης μαζί με τη μειωμένη αγοραστική κίνηση που παρατηρήθηκε την περίοδο των εορτών του Πάσχα έχουν επιδεινώσει περισσότερο την κατάσταση που επικρατεί στο λιανεμπόριο και έχουν μειώσει αισθητά τον τζίρο των επιχειρήσεων. Την ίδια ώρα, σοκάρουν τα συμπεράσματα της έρευνας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου που είδε το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με την οποία το 29,6% των επιχειρήσεων στην Αθήνα έχουν κλείσει, ενώ ειδικά σε κάποιους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, όπως η Σταδίου, το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το 42%.

Για να τονώσει την αγοραστική κίνηση και να αναστρέψει το κακό κλίμα που επικρατεί στις επιχειρήσεις του κέντρου ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας ανακοίνωσε ότι δεν θα περιμένει τις καλοκαιρινές εκπτώσεις, αλλά θα προχωρήσει από τα τέλη της επόμενης εβδομάδας σε δεκαήμερο ανοιξιάτικων προσφορών. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, που αποτελεί συνέχεια της δράσης «Παρασκευή στην Αθήνα», θα ισχύσει από τις 17 έως τις 26 Μαΐου, ενώ μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής στο δεκαήμ [Το δεκαήμερο προσφορών που έχει ανακοινώσει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών θα ισχύσει από τις 17 έως τις 26 Μαΐου.] μερο είναι η γνωστοποίηση των προσφορών στον Εμπορικό Σύλλογο και την περιφέρεια Αττικής.

Το κατάστημα με ρούχα του Θοδωρή Γιαγκίτση, στο τέλος της οδού Ερμού, ήταν ένα από τα δεκάδες που υπέστησαν καταστροφές στα πρόσφατα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Αν και ο ίδιος χρειάστηκε μόνο τρεις εβδομάδες για να σταθεί στα πόδια του, το ίδιο δεν συνέβη για πολλούς συναδέλφους του που μετρούν ακόμη πληγές από τα επεισόδια του Φεβρουαρίου. «Πολλά μαγαζιά υπέστησαν τεράστια ζημιά και ακόμη δεν έχουν καταφέρει να το ξεπεράσουν. Η αβεβαιότητα επίσης που επικρατεί σε πολιτικό επίπεδο επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση» σχολίασε ο κ. Γιαγκίτσης που συμμετέχει στην εκστρατεία του Εμπορικού Συλλόγου, θεωρώντας πως θα είναι μια καλή «ανάσα» για την αγορά.

H χειρότερη περίοδος των τελευταίων 45 ετών

Ο Μάκης Σταμούλης είναι ιδιοκτήτης καταστήματος με ρούχα σε έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, την Ερμού, και εμφανίζεται αισιόδοξος από τη συγκεκριμένη κίνηση: «Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί μεγάλη δημοσιότητα, όμως θεωρώ ότι είναι πολύ θετικό και θα φέρει κόσμο στα μαγαζιά» τόνισε, συμπληρώνοντας όμως ότι η αγορά έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα και θα είναι δύσκολο να ανατραπεί η τρέχουσα κατάσταση: «Η εικόνα που επικρατεί στην αγορά είναι τραγική. Διανύουμε τη χειρότερη περίοδο των τελευταίων σαράντα πέντε ετών. Από την πλευρά μας, κάνουμε ό,τι μπορούμε μειώνοντας τις τιμές ή προχωρώντας σε προσφορές».

Καταναλωτές: Τα απολύτως απαραίτητα

Ως μια καλή ευκαιρία προκειμένου να βγουν στα μαγαζιά χαρακτήρισαν το δεκαήμερο των εκπτώσεων οι καταναλωτές, οι οποίοι ωστόσο θα περιοριστούν για ακόμη μία φορά στα απολύτως απαραίτητα, χωρίς να κάνουν περιττές σπατάλες. Η Χριστιάνα Ζαχαρία το [Με προεκπτώσεις, προσφορές και μειώσεις τιμών ο ΕΣΑ και οι καταστηματάρχες του πολύπαθου κέντρου προσπαθούν να τονώσουν την πεσμένη αγοραστική κίνηση.] νίζει ότι το αν θα κάνει κάποιες αγορές θα εξαρτηθεί από το ύψος των εκπτώσεων που θα γίνουν: «Αν κάνουν εκπτώσεις 10%-20% δεν θα ψωνίσω τίποτα. Θα εξαρτηθεί» δήλωσε η 20χρονη φοιτήτρια Ιατρικής, ενώ η 21χρονη Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου σημείωσε: «Ισως πάρω κάποια πράγματα. Σε κάθε περίπτωση, θα προτιμήσω τις μεγάλες αλυσίδες γιατί είναι πιο φθηνά». Τέλος, ο Δημήτρης Αντωνόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο κόσμος θα βγει στα μαγαζιά: «Λίγο πολύ ο κόσμος κάτι θα αγοράσει. Είναι μια καλή κίνηση που θα τονώσει την αγορά».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Στο Κέντρο Φορολογίας Κεφαλαίου οι αρμοδιότητες όλων των ΔΟΥ Αττικής

Peristeri News

Τι αλλάζει στις αντικειμενικές αξίες σε 12 δήμους

Peristeri News

Στην κορυφή της αγοράς επενδυτικών ακινήτων το Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment