PeristeriNews.gr
Οικονομία

Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια πληρωμής Ιανουαρίου στον e-ΕΦΚΑ


Αναρτήθηκαν στον διαδικτυακό τόπο του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) τα ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών του Ιανουαρίου 2020 για 1.207.972 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοπασχολούμενους και αγρότες, με βάση την ελεύθερη επιλογή της ασφαλιστικής κατηγορίας, που έκαναν μόνοι τους.

Για 181.414 ασφαλισμένους που δήλωσαν παράλληλα και μισθωτή εργασία, τα ειδοποιητήρια θα εκδοθούν στις αρχές του επόμενου μήνα, μετά την επεξεργασία των στοιχείων της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ) του Ιανουαρίου του 2020 και τον υπολογισμό της διαφοράς μεταξύ των εισφορών τους από μισθωτή εργασία και των εισφορών που αντιστοιχούν στην ασφαλιστική κατηγορία που επέλεξαν.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, για να αποφευχθούν προβλήματα του παρελθόντος, η πληρωμή των εισφορών του Ιανουαρίου του 2020 και εφεξής θα πραγματοποιείται με νέο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής (RF).

Για το λόγο αυτό, θα πρέπει όλοι οι ασφαλισμένοι που κάνουν χρήση πάγιας εντολής για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών τους, να προχωρήσουν σε καταχώριση του νέου κωδικού ηλεκτρονικής πληρωμής στην τράπεζα, με την οποία συνεργάζονται.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment