Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Αναμένονται διπλά εκκαθαριστικά – Τι θα πληρώσουν 350.000 φορολογούμενοι για ΦΑΠ

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Κατά κύματα από την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου έως και τις 15 Νοεμβρίου θα φτάσει στους φορολογούμενους η λυπητερή από την Εφορία.

Κατά κύματα από την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου έως και τις 15 Νοεμβρίου θα φτάσει στους φορολογούμενους η λυπητερή από την Εφορία καθώς ξεκινά η εκκαθάριση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας του 2010 από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Τα ειδοποιητήρια έχουν ήδη μπει στα φακελάκια και έχουν πάρει το δρόμο για τους φορολογούμενους τους.

Δεν έχουν προλάβει οι πολίτες να συνέλθουν από το φόρο εισοδήματος και από το «χαράτσι ακινήτων» (ΕΕΤΗΔΕ) που ήρθε με τον λογαριασμό του ρεύματος και τώρα θα κληθούν να πληρώσουν τον ΦΑΠ του 2010. Αυτό αφορά περίπου 350.000 φορολογούμενους -ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας που η αντικειμενική αξία της ξεπερνούσε τις 400.000 ευρώ- και η εκκαθάριση του ΦΑΠ θα γίνει ξεχωριστά για κάθε σύζυγο, ο φόρος θα πληρωθεί σε μια δόση. Οι φορολογούμενοι αναμένεται να βάλου βαθιά το χέρι στην τσέπη και να δώσουν έως και 1.500 ευρώ.

Και οι εκκρεμότητες με την Εφορία δεν σταματούν εκεί, αφού από τον Δεκέμβριο θα ξεκινήσιε και η εκκαθάριση των δηλώσεων Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για το 2011. Βέβαια τα εκκαθαριστικά αναμένονται μετά τις γιορτές, ωστόσο θα είναι φωτιά. Ο ΦΑΠ του 2011 θα επιβληθεί σε περισσότερους από 500.000 ιδιοκτήτες καθώς το αφορολόγητο όριο μειώθηκε στις 200.000 ευρώ και ο συντελεστής φόρου διπλασιάστηκε στο 0,2%. με άλλα λόγια κάποιος που δεν πλήρωσε ΦΑΠ για το 2010 τώρα θα πρέπει να δώσει 400 ευρώ.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Εξωδικαστικός: Νέα προστασία για την κύρια κατοικία από σήμερα

Peristerinews.gr Newsroom

Μετατίθεται η έναρξη της υποχρεωτικής πληρωμής ενοικίων μέσω τράπεζας

Peristerinews.gr Newsroom

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Οκτωβρίου 2026

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment