PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ Δήμου Περιστερίου για τις εκλογές


Ο σύλλογος εργαζόμενων ΔΑΣ-ΟΤΑ Δήμου Περιστερίου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις εκλογές της 19ης Οκτωβρίου 2016.

Διαβάστε αναλυτικά:

Συναδέλφισσες-οι Στις 19  Οκτώβρη  προχωράμε με αγωνιστική αισιοδοξία και αποφασιστικότητα στις εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου μας.

Οι εκλογές στο Σύλλογό μας διεξάγονται σε μια περίοδο που ξεδιπλώνεται ολόπλευρα η βάρβαρη αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, αφού ξεπουπούλιασε τα συνθήματα και οράματα των πιο ηρωικών αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας, ανέλαβε να συνεχίσει ότι άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ επιλέχθηκε για τη βρώμικη δουλειά, για να περάσει μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας που δεν μπορούσαν ή δεν πρόλαβαν οι προηγούμενοι. Με τα ίδια ακριβώς εκβιαστικά διλλήματα, τα ίδια επιχειρήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων έφερε το νόμο λαιμητόμο για την κοινωνική ασφάλιση παρά τον γενικό ξεσηκωμό. Ακολουθούν τα εργασιακά, οι ομαδικές απολύσεις, νέες μειώσεις σε μισθούς, απαγόρευση απεργιών και περιορισμό συνδικαλιστικής δράσης, ιδιωτικοποιήσεις, πλειστηριασμοί και ο κατάλογος των θυσιών για την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου δεν έχει τέλος, στόχευση το τσάκισμα της τιμής της εργατικής δύναμης και τη διάνοιξη νέων πεδίων κερδοφορίας για το κεφάλαιο.

Συναδέλφισσες-οι Τα Σωματεία που πλειοψηφεί ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός όπως και το δικό μας, δοκιμάστηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, Κυριάρχησαν  στο συνδικαλιστικό κίνημα και είναι αιτία που σήμερα μετράμε τόσο βαριές θυσίες και απώλειες. Με αυτή τη γραμμή καθόρισαν τη στάση τους σε όλη την διάρκεια της κρίσης απέναντι στην κυβέρνηση και ΕΕ. Όλοι θυμόμαστε την υπονόμευση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων από την ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ ΟΤΑ και το πρωτοβάθμιο σωματείο μας όταν τον Αύγουστο του 2015 ψηφιζόταν το τρίτο μνημόνιο από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΩΝ, δεν έγινε από πλευράς τους,  καμία απεργία κανένα συλλαλητήριο  ούτε καν για τους τύπους. Αν δεν ήταν τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ δεν θα καταλαβαίναμε ποτέ και ποιος πέρασε το τρίτο μνημόνιο. Νωπές μνήμες από την  Τριήμερη κινητοποίηση του Μάη 2016 για το νόμο λαιμητόμο φάνηκε καθαρά ότι ο κόσμος  γύρισε την πλάτη στον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό, και συμμετείχε στα έξι συλλαλητήρια του τριήμερου (πρωί και απόγευμα) που οργάνωνε το ΠΑΜΕ δείχνοντας εμπιστοσύνη ότι μόνο οι δυνάμεις με ταξικό χαρακτήρα μπορούν να οργανώσουν την πάλη και μπούνε εμπόδιο στα αντιλαϊκά αντεργατικά σχέδια  κυβέρνησης και Ε.Ε.

Υπερασπιστής της αντιλαϊκής αντεργατικής  κατεύθυνσης  και η δημοτική αρχή του δήμου μας απόλυτα προσηλωμένη στις κατευθύνσεις Κυβέρνησης και Ε.Ε. μειώνοντας μισθούς εργαζομένων  (π.χ συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες) Απαξιώνοντας υπηρεσίες και δομές του δήμου μας και την παράδοση τους στους εργολάβους, διεκδικώντας μεγάλα χρηματικά ποσά από εργαζόμενους σέρνοντας τους στα δικαστήρια, αξιοποιώντας κάθε μορφή ελαστικές (εκμεταλλευτικές) σχέσεις εργασίας, δημιουργώντας  ΚΟΙΝΣΕΠ κ.α. Πρωτοστατεί σε κάθε αντεργατική Πολίτικη της κυβέρνησης. Από τις πρώτες δημ. Αρχές που υλοποίησε τον έλεγχο φακέλων ΙΔΑΧ, την κατάταξης εργαζομένων από ΔΕ σε ΥΕ, το αναλογικό κόψιμο του επιδόματος ΒΑΕ. κ.α

Εύκολος δρόμος αποδείχτηκε για τη διοίκηση η παραπάνω αντεργατική πολιτική, μιας και το προεδρείο του Σωματείου μας όχι μόνο  δεν αντέδρασε αλλά με τη στάση του  στήριξε τις θέσεις της δημοτικής αρχής,  υπονομεύοντας τους αγώνες και την συσπείρωση εργαζομένων, δημιουργώντας σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, και για αυτό η διοίκηση σήμερα έχει ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς της, για τη στήριξη της συγκεκριμένης παράταξης της πλειοψηφίας του συλλόγου, για να συνεχίσει κάθε αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική , μιας και η θητεία του νέου σωματείου θα είναι μέχρι και μετά τις Δημ. Εκλογές και θα στηρίζει τις επιλογές της.

Σήμερα συνάδελφοι με περίσσιο θράσος ζητούν  την ψήφο σου η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (που ποτέ εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι ποτέ ως ΑΣΚ),  καλούσαν τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις δήθεν κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης την ίδια στιγμή που υπέγραφε επέκταση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων με ΕΕ και ΔΝΤ, που διατηρούσε όλους τους αντεργατικούς νόμους.

Αυτοί που καλλιέργησαν συνειδητά ψεύτικες ελπίδες ότι χωρίς ρήξη με την ΕΕ, τα μονοπώλια και την εξουσία τους μπορεί να υπάρξουν φιλολαϊκές λύσεις. Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με το προεδρείο του συλλόγου στο δημοψήφισμα έπαιξαν το παιχνίδι της κυβέρνησης παρά την αντίδραση της ΔΑΣ. Κάλεσαν τους εργαζόμενους να συνταχθούν με την κυβέρνηση και την πρότασή της, αποκρύπτοντας το περιεχόμενό της που έμοιαζε σαν δυο σταγόνες νερό με την πρόταση των δανειστών. Έσπειραν συνειδητά συγχύσεις και αυταπάτες. Μόνο που μέσα σε ένα 24ωρο αποκαλύφθηκε το περιεχόμενο της εξαπάτησης οδηγώντας σε απογοήτευση πλατιές λαϊκές εργατικές μάζες.

Αντίθετα όλο αυτό το διάστημα, ανεξάρτητα από παραλείψεις και αδυναμίες, οι δυνάμεις της ΔΑΣ στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων με τη σωστή έγκαιρη ενημέρωση των εργαζομένων, με πρωτοβουλίες οργάνωσης της δράσης και της αντίστασής τους, συμμετέχοντας  σε μαζικά συλλαλητήρια των ταξικών δυνάμεων, με αγώνες στους χώρους δουλειάς. Οι δυνάμεις της ΔΑΣ  αποτέλεσαν ασπίδα προστασίας στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ξέρουμε ότι αρκετοί έχετε επιφυλάξεις επιμέρους διαφωνίες, κάνεις όμως δεν αμφισβητεί ότι η ΔΑΣ είναι στήριγμα, οργανωτής, φάρος αντίστασης και αγώνα. Γιατί ακόμα κι αν δε συμφωνείς σε όλα μαζί μας, ακόμα κι αν διατηρείς τη διαφορετική πολιτική σου προσέγγιση, ξέρεις ότι μπορείς να στηριχτείς στην ανιδιοτέλεια, στην ακεραιότητα, στο ασυμβίβαστο αγωνιστικό μας φρόνημα.

Συναδέλφισσες – φοι Κριτήριο ψήφου δεν πρέπει να είναι οι προσωπικές φιλικές σχέσεις που έχουμε με τους υποψήφιους, ούτε μπορεί να αποτελέσει  κριτήριο ψήφου οι σχέσεις μας με προϊσταμένους, η οι υπερορίες που έτσι κι αλλιώς  τις δικαιούνται όσοι τις δουλεύουν, αφού δεν υπάρχει προσωπικό,  έτσι δεν λύνονται τα προβλήματα μας ούτε αφήνουμε μια παρακαταθήκη για το μελών των παιδιών μας.

 Βασικό κριτήριο ψήφου για τις εκλογές του σωματείο μας πρέπει να είναι ποιες δυνάμεις μπορούν να αντιπαρατεθούν στην δημοτική αρχή υπερασπίζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων και πιέζοντας για λύσεις στα καθημερινά προβλήματα, ποιο κίνημα  μπορεί σήμερα να  σταματήσει, να  εμποδίσει, να ανατρέψει αυτούς που μας παίρνουν πίσω κατακτήσεις και δικαιώματα.

Οι δυνάμεις της ΔΑΣ ΟΤΑ του συλλόγου  όλο αυτό το διάστημα προσπάθησαν για την συσπείρωση χωρίς διασπαστικές λογικές και διαχωρισμούς, ενώνοντας τους εργαζόμενους  ανεξαρτήτου τρόπου πρόσληψης.

Αντιστάθηκε να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα.

Πάλεψε  για τα μετρά ατομικής προστασίας για γιατρό υπηρεσίας και τεχνικό ασφαλείας για την καταγραφή εργατικών ατυχημάτων και μέτρα πρόληψης αυτών.

Σχεδίασε τον συντονισμό της προσπάθειας για ανασύνταξη του εργατικού κινήματος στους χώρους μας

Ενίσχυσε την Λαϊκή Συμμαχία βάζοντας στο Δ.Σ προτάσεις για συμμετοχή,  σε συλλαλητήρια και καταλήψεις του κλάδου των  αγροτών των ανέργων άλλων λαϊκών στρωμάτων στο Σύνταγμα στη ομόνοια σε υπουργεία και Δημαρχείο.

Άφησε πίσω τη μοιρολατρία την απογοήτευση τη λογική του ”τίποτα δεν γίνεται” που δηλητηριάζει τη συνείδηση των εργαζομένων και αδυνατίζει την ενότητα μας.

Συναδέλφισες-φοι χρειάζεται να αλλάξουμε τη σημερινή αρνητική κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα, να αλλάξουν οι συσχετισμοί. Γιατί χρειαζόμαστε ένα σωματείο που θα παλεύει κατά των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο κλάδο μας και όχι Σωματείο που σπέρνει αυταπάτες, στο πλαίσιο της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

Ζήσαμε κινητοποιήσεις,  καταλήψεις, απεργίες που προηγήθηκαν, συλλαλητήρια.. Η συμβολή των ταξικών δυνάμεων της ΔΑΣ  σε όλα αυτά ήταν  καθοριστική, το ομολογούν εχθροί και φίλοι. Αυτό το κίνημα, αυτό τον προσανατολισμό σας καλούμε να δυναμώσουμε, αυτό το δρόμο να βαδίσουμε.

Γιατί διεκδικούμε όχι μόνο την ανάκτηση των απωλειών μας, αλλά την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών – λαϊκών αναγκών κόντρα στην κυβέρνηση, το αυταρχικό αστικό κράτος, την ΕΕ, και τη δημ. Αρχη που υλοποιεί όλες αυτές τις πολιτικές .

Συναδέλφισσες-φοι  πριν ψηφήσεις σκέψου τι σωματείο χρειαζόμαστε για να γίνουν πιο αποτελεσματικοί οι αγώνες. Χρειαζόμαστε σωματείο που χτίζει καθημερινά και έμπρακτα την ενότητα όλων των εργαζομένων του κλάδου (Μόνιμων, αόριστου, 2μηνων, 5μηνων, εργατών και διοικητικών κ.ο.κ.), χρειαζόμαστε σωματείο ρήξης με τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό, την κυβέρνηση και τα κόμματα της ΕΕ. Χρειαζόμαστε κίνημα πολιτικοποιημένο, που θα παλεύει καθημερινά για όλα τα προβλήματα και την ίδια ώρα θα παλεύει ενάντια στη μήτρα που γεννά τα μνημόνια και κάνει κόλαση τη ζωή των εργαζομένων.

Απευθύνουμε κάλεσμα για να φτιάξουμε κίνημα πραγματικό στήριγμα των εργαζομένων, δύναμη υπεράσπισης των συμφερόντων μας και προοπτικής, για να βγούμε στο ξέφωτο χωρίς μνημόνια και αφεντικά, κίνημα απαλλαγμένο και χειραφετημένο από την εργοδοσία, το κράτος, τις κυβερνήσεις τους.

είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να απαλλαγούμε από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό έλεγχο των οργανώσεών μας, από όσους κάνουν απεργίες χωρίς απεργούς, όσους χρόνια τώρα κάνουν την πλάτη του εργατικού κινήματος σκαλοπάτι για να ανεβοκατεβαίνουν αντιλαϊκές κυβερνήσεις.

ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment