PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ανακοίνωση νέας δημοτικής παράταξης στο Περιστέρι


Μια νέα δημοτική παράταξη ανακοινώθηκε σήμερα στο Περιστέρι με το όνομα «ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ» και την υπογραφή του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Στέφανου Παπαδόπουλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Επικοινωνούμε μαζί σας για το Περιστέρι που ζούμε και αγαπάμε.

Στη διάρκεια μιας κρίσης, που ταλανίζει όλους μας, επιβάλλεται να είμαστε ενωμένοι, αλληλέγγυοι και έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε.

Ήδη όλοι οι θεσμοί περνούν κρίση και η δημοκρατία δοκιμάζεται σκληρά. Αν δεν υπάρξουν συνεργασίες πολιτών που τους ενώνει το κοινό καλό του τόπου τους, της κοινωνίας τους και της πόλης τους, και αν εναποθέσουμε όλες τις προσδοκίες μας μόνο στην κεντρική πολιτική σκηνή, θα βιώνουμε επαναληπτικά μια βαθιά πολυδιάστατη κρίση, η οποία θα εξελίσσεται ραγδαία .

Το αίτημα του ανθρωπισμού παραμένει σε εκκρεμότητα και είναι απολύτως επίκαιρο και βαθιά πολιτικό. Μ’ αυτό το αίτημα μπορούμε να σπάσουμε και να ξεπεράσουμε τα κομματικά στεγανά, για να φτιάξουμε καλύτερες κοινωνίες, ανθρώπινες και αλληλέγγυες σε μια εποχή που όλα και όλοι δοκιμάζονται σκληρά.

Με απώτερο σκοπό, τη συμπόρευση όλων των κοινωνικών δυνάμεων, δημιουργούμε μια δημοτική κίνηση, που να δίνει όραμα στην δοκιμαζόμενη κοινωνία μας, να είναι ενωτική και ταυτόχρονα να παλέψει συλλογικά και συνειδητά, για την αλληλεγγύη στην πόλη μας, χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς παλιές πολιτικάντικες λαϊκίστικες λογικές, ενάντια στην αποδόμηση του κοινωνικού ιστού και με βάση την συλλογικότητα και την ανιδιοτέλεια. Μια δημοτική συμμαχία που θα αγκαλιάζει όλους τους δημότες που ανήκουν στο δημοκρατικό χώρο. Όλους τους δημότες που με ανιδιοτέλεια θα υπηρετούν τις αρχές της νέας αυτής δημοτικής κίνησης.

Δεν είμαστε νέοι στα κοινά της πόλης μας. Η Δημοτική Συμμαχία Πολιτών Περιστερίου «ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ» πλαισιώνεται από δυνάμεις και πολίτες με μακρόχρονη παρουσία και δράση σε φορείς, κινήματα και πρωτοβουλίες. Πρόκειται για μια ανεξάρτητη αυτοδιοικητική πρωτοβουλία πολιτών με σκοπό την βελτίωση της  ζωής των δημοτών και των συνθηκών του περιβάλλοντος.

 Με ισόρροπη ανάπτυξη σε όλη την περιφέρεια.

 Με στόχο τη διαφάνεια στα οικονομικά.

 Με σκοπό τη χρηστή διοίκηση και σωστή διαχείριση.

 Με λογοδοσία όλων των στελεχών και υπαλλήλων που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα.

Η Δημοτική Συμμαχία Πολιτών Περιστερίου «Δύναμη Προοπτικής» είναι μια νέα Δημοτική Παράταξη, μία δυναμική τοπική κίνηση, μια αυτοδιοικητική προσπάθεια που στηρίζει όλους τους πολίτες,  με ιδιαίτερο σεβασμό  στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Με νέο ύφος και ήθος που εκφράζει την ακεραιότητα, υπευθυνότητα και συνεισφορά στους συμπολίτες μας.

Στόχος μας είναι να γίνει το Περιστέρι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, με κοιτίδες δημιουργικότητας και τρόπους διασύνδεσης ιδεών , ερευνών και νεοφυών επιχειρήσεων. Με ανάπτυξη και ορθολογική διαχείριση των υποδομών του Δήμου, όπως την ενεργειακή και αντισεισμική αναβάθμιση των σχολείων και των δημόσιων χώρων. Με την δημιουργία παιδικών σταθμών σε οικόπεδα που είναι ήδη δεσμευμένα.

Με άριστες κοινόχρηστες και κοινωφελείς εγκαταστάσεις, δρόμους, πεζοδρόμια,  πλατείες και πράσινο από τη μία άκρη του Δήμου μας στην άλλη.

Είναι ανάγκη να υπάρξει μια  νέα δημοτική αρχή, ικανή, με πρόγραμμα και αξίες, που θα βελτιώσει ό,τι έκανε καλό η προηγούμενη διοίκηση, ως ήταν υποχρεωμένη να κάνει, και θα χτίσει από την αρχή ότι δεν υπάρχει ή ήταν λάθος. Ισότιμα και ισόνομα, χωρίς ευνοημένους! 

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο καλούμε όλους τους δημότες της πόλης μας που ανήκουν στο δημοκρατικό χώρο,  να στηρίξουν τη Δημοτική Συμμαχία Πολιτών Περιστερίου «ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ» και να συμμετάσχουν  στην επίτευξη- υποστήριξη του Οράματος, των Αξιών και των Στόχων μας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

«ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ»

Στέφανος Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

email: dinamiprooptikis2019@gmail.com

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment