PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ανακοινώσεις του Συλλόγου εκπαιδευτικών «Έλλη Αλεξίου»



Ανακοίνωση καταγγελία για το χτύπημα των ΜΑΤ στους ηρωικούς Χαλυβουργούς και το νέο τσεκούρι στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Με οργή και αγανάκτηση το Δ.Σ. του Συλλόγου καταγγέλλει, την κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για το χτύπημα, με τα ΜΑΤ και τους εισαγγελείς, της απεργίας των ηρωικών Χαλυβουργών με τη χρήση χημικών, τον ξυλοδαρμό και τις συλλήψεις απεργών σήμερα ξημερώματα Παρασκευής 20 Ιούλη 2012.

Οι ηρωικοί απεργοί για 263 μέρες δίνουν δίκαιο αγώνα για την υπεράσπιση της δουλειάς και του μεροκάματου τους. Το χτύπημα των ηρωικών Χαλυβουργών στρέφεται στο σύνολο της εργατικής τάξης και του λαού, προκειμένου χωρίς αντιστάσεις κυβέρνηση-κεφάλαιο να υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική.

Η κυβέρνηση σήμερα αποκάλυψε και στον πλέον καλοπροαίρετο εργάτη ότι είναι κυβέρνηση που υπερασπίζεται τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Προκειμένου να σπάσει η πάλη των ηρωικών Χαλυβουργών, από την οποία εμπνέεται και στηρίζει όλη η εργατική τάξη της χώρας μας, βαφτίζεται «δικαίωμα στην εργασία» η ανοιχτή απεργοσπασία – το χτύπημα του απεργιακού αγώνα. Προκειμένου να διασφαλιστούν τα υπερκέρδη του κεφαλαίου, σε αυτήν την περίπτωση του βιομήχανου Μάνεση, βαφτίζεται «ανάπτυξη» το τσάκισμα μισθών, δικαιωμάτων, η μαζική ανεργία, για τα οποία οι εργαζόμενοι δεν ευθύνονται.

Ξέρουμε από την πείρα των αγώνων ότι οι εργαζόμενοι έναν δρόμο έχουν : την οργάνωση στους τόπους δουλειάς, την μαζικοποίηση των συνδικάτων, την απαλλαγή από τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές, που κάνουν πλάτη στην εργοδοσία, που συμβάλλουν στο τσάκισμα των Συλλογικών Συμβάσεων, που στηρίζουν έτσι την αντιλαϊκή πολιτική με φύλλο συκής την φιλανθρωπία τμήματος των πιο εξαθλιωμένων συνανθρώπων μας. Ξέρουμε από την πείρα των αγώνων ότι η εργατική αλληλεγγύη σε όποιον σηκώνει κεφάλι για να αντισταθεί στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική δίνει δύναμη και κουράγιο για την επιτυχή έκβαση του αγώνα, εμπνέει άλλα τμήματα εργαζομένων να ακολουθήσουν τον ίδιο αγωνιστικό δρόμο.

– Να αποσυρθούν άμεσα τα ΜΑΤ από την πύλη της Χαλυβουργίας !

– Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι συλληφθέντες !

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΗΡΩΙΚΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ !

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ !

ΕΦΑΠΑΞ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Νέο τσεκούρι 22,6%

Το Δ.Σ. του Συλλόγου καταγγέλλει την απόφαση της τρικομματικής συγκυβέρνησης, να προχωρήσει σε νέα μείωση του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων κατά 22,6%, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Ιωάννης Βρούτσης στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ.

Η μείωση αυτή έρχεται να προστεθεί στην προηγούμενη μείωση 15%-20% και αθροιστικά να μειώσει το εφάπαξ που παίρνει ένας δημόσιος υπάλληλος όταν συνταξιοδοτείται μέχρι και 43%! Το εφάπαξ το καταβάλλει το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) που αυτή τη στιγμή έχει σε εκκρεμότητα 54 χιλιάδες αιτήσεις λόγω οξύτατου οικονομικού προβλήματος.

Το υπουργείο, όπως αποκαλύπτεται σε ανακοίνωσή του, θέτει τη μείωση του εφάπαξ εκβιαστικά σημειώνοντας ότι αποτελεί απαραίτητο όρο προκειμένου το κράτος να καταβάλλει στο ΤΠΔΥ το ποσό των 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Από την καταβολή αυτού του ποσού και μετά το κράτος δεν πρόκειται να ξαναδώσει χρήματα στο Ταμείο.

Η συγκυβέρνηση στέλνει το μήνυμα ότι το κράτος δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσει κανένα Ταμείο στο εξής, να καλύψει δηλαδή τις ανάγκες των ασφαλισμένων του. Και ότι αυτές θα πρέπει να καλυφθούν για άλλη μια φορά από τους ίδιους τους ασφαλισμένους.

Μάλιστα ο υπουργός έχει το θράσος να δηλώνει ότι «δεν δέχομαι να χρηματοδοτηθούν τα ελλείμματα του Ταμείου από τον κρατικό προϋπολογισμό» ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι για την κακή οικονομική κατάσταση του ΤΠΔΥ και του συνόλου των Ταμείων αιτία είναι η λεηλασία των αποθεματικών τους από το κράτος και τους καπιταλιστές μέσω των άτοκων καταθέσεων, των χρηματοδοτήσεων από αυτά των επιχειρηματιών, του τζόγου και των δομημένων ομολόγων, του πρόσφατου «κουρέματος» κ.λ.π.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Γιορτή για τα παιδιά στο Άλσος Περιστερίου από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Peristeri News

Πάρνηθα: Στα ίχνη των δραστών που μαχαίρωσαν εθελοντές η ΕΛΑΣ

Peristeri News

Έρχεται τετραήμερο κύμα ζέστης που θα οδηγήσει στις παραλίες

Peristeri News

Leave a Comment