Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ανακλήθηκε από τον ΕΦΕΤ μπαχαρικό με σαλμονέλα

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε από τις ολλανδικές Aρχές για τη διακίνηση μπαχαρικού, στο οποίο ανιχνεύτηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Salmonella.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., ύστερα από κοινοποίηση του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενημερώθηκε από τις ολλανδικές Aρχές για τη διακίνηση μπαχαρικού, στο οποίο ανιχνεύτηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Salmonella.

Πρόκειται για μπαχαρικό κουρκουμά (ή αλλιώς κιτρινόριζα, επιστημονική ονομασία Curcuma longa), με την εμπορική επωνυμία «N & A eastern trading» σε συσκευασία των 100 g, με αριθμό παρτίδας 1115 και ημερομηνία λήξης 26.02.2014, το οποίο διακινείται από την επιχείρηση «Fatachi Farzan», Ηπείρου 46, Αθήνα. Η προέλευση του συγκεκριμένου προϊόντος δεν είναι γνωστή μέχρι στιγμής και διερευνάται από τις ολλανδικές Aρχές. Η συνολική διακινηθείσα ποσότητα στην ελληνική ανέρχεται σε 26 κιλά.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Έκρηξη στην Πλάκα: Συνελήφθησαν τρεις για τη φονική τραγωδία

Peristerinews.gr Newsroom

Περιστέρι: Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου στην Κηπούπολη

Peristerinews.gr Newsroom

ΕΦΕΤ: Ανάκληση για πασίγνωστο επιδόρπιο πρωτεΐνης

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment