PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αμέτρητα δείγματα συμπαράστασης στο γαλλικό λαό από τους Έλληνες


Εικόνες του PeristeriNews.gr από την πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα.

Τη συμπαράστασή τους στους πολίτες της Γαλλίας για τις επιθέσεις στο Παρίσι εξέφρασαν εκατοντάδες Έλληνες που άφησαν λουλούδια και σημειώματα στη γαλλική πρεσβεία, επί της Βασιλίσσης Σοφίας, στη μνήμη των θυμάτων από τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Στα χειρόγραφα σημειώματά τους, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν γραμμένα στα Γαλλικά, οι πολίτες θυμήθηκαν το σύνθημα από την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Charlie Hebdo και έγραψαν «Είμαι Παριζιάνος» και «Είμαι Γάλλος».

12212113_894837507268342_5137854_n

Άλλοι έδιναν κουράγιο στους πολίτες της Γαλλίας γράφοντας ότι τελικά η ελευθερία, η ισότητα και η αδελφοσύνη θα κερδίσουν τον πόλεμο με τους τρομοκράτες.

Τη συμπαράσταση των Ελλήνων αναγνώρισε και ο πρέσβης της Γαλλίας, ο οποίος με δήλωσή του επεσήμανε ότι «η φιλία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας είναι πολύ δυνατή. Και αυτή την πολύ θλιβερή στιγμή, μια στιγμή που πρέπει να παλέψουμε για την ελευθερία και τη δημοκρατία, είναι πολύ σημαντικό που είμαστε εδώ όλοι μαζί για να δείξουμε στον κόσμο ότι θα παλέψουμε όλοι μαζί για να προστατεύσουμε τη δημοκρατία και την ελευθερία μας».

12272784_894837643934995_818687376_n

Έξω από την πρεσβεία της Γαλλίας υπήρχε αυξημένη αστυνομική παρουσία, ενώ λίγα μέτρα παραπέρα ήταν σταθμευμένη μια κλούβα της Αστυνομίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Σε εξέλιξη η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής

Peristeri News

Κρατήθηκε 69 ημέρες στη φυλακή λόγω… συνωνυμίας

Peristeri News

Leave a Comment