Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αλβανία: Το μεγαλύτερο τέμενος στα Βαλκάνια θα χρηματοδοτήσει η Τουρκία

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, στην οποία αναφέρονται αλβανικά ΜΜΕ.

Η Τουρκία θα χρηματοδοτήσει την ανέγερση του μεγαλυτέρου μουσουλμανικού τεμένους στα Βαλκάνια, στο κέντρο της αλβανικής πρωτεύουσας, στα Τίρανα.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, στην οποία αναφέρονται αλβανικά ΜΜΕ, το νέο τέμενος θα είναι το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια και θα έχει χωρητικότητα περίπου 4.500 θέσεων.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Θρησκευτικών θεμάτων της Τουρκίας Ισμαήλ Παλακογλου, η κατασκευή του θα διαρκέσει περίπου τρία χρόνια.

Ο κ. Παλάκογλου δήλωσε ότι το τέμενος θα αποτελείται από τέσσερις μιναρέδες και το ξεκίνημα των εργασιών είναι θέμα χρόνου, καθώς αναμένεται η απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης για τη διευθέτηση του ζητήματος σε σχέση με την έκταση, στην οποία θα χτιστεί το τέμενος.

Ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Κοινότητας της Αλβανίας Σκεντέρ Μπρουτσάι, ύστερα από πρόσφατη επίσκεψή στη Τουρκία, είχε ανακοινώσει ότι είχε πάρει την υπόσχεση των αρχών της Άγκυρας για χρηματοδότηση για την κατασκευή του τεμένους.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Νόμπελ Ιατρικής 2026: Στους Ντάισεροθ, Χέγκεμαν και Νάγκελ

Peristerinews.gr Newsroom

Ισπανία: Πρόωρες εκλογές στις 29 Νοεμβρίου προκήρυξε ο Πέδρο Σάντσεθ

Peristerinews.gr Newsroom

Κιμ Γιονγκ Ουν: Τι λέει η νοτιοκορεατική υπηρεσία πληροφοριών για την υγεία του

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment