PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αλβανία: Δημιουργία δύο καταυλισμών μεταναστών που θα μεταφερθούν από την Ιταλία


Εγκρίθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας η ίδρυση δύο καταυλισμών για μεταφορά από την Ιταλία και τη στέγαση μεταναστών και προσφύγων από τρίτες χώρες.

Πρόκειται για συμφωνία ανάμεσα στον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα και την Ιταλίδα ομόλογό του Τζόρτζια Μελόνι που είχε υπογραφεί στις 6 Νοεμβρίου 2023, η οποία δεν αμφισβητεί την εδαφική ακεραιότητα της Αλβανίας και η δικαιοδοσία στους δύο καταυλισμούς για τους μετανάστες δεν αποτελεί αποκλειστικότητα της ιταλικής πλευράς, αλλά των δύο χωρών.

Η συμφωνία ανάμεσα σε Αλβανία και Ιταλία είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις σε πολλές οργανώσεις που ασχολούνται με το μεταναστευτικό. Μεταξύ άλλων, η εν λόγω συμφωνία προβλέπει τη μεταφορά από την Ιταλία σε δύο στρατόπεδα στο βορειοδυτικό τμήμα της Αλβανίας, περίπου 3.000 μεταναστών και προσφύγων από τρίτες χώρες. Για όλες τις δαπάνες και το διοικητικό προσωπικό την ευθύνη θα έχει η ιταλική πλευρά που θα αναλάβει το σχετικό κόστος.

Στους καταυλισμούς στην Αλβανία θα εξετάζονται τα αιτήματα για πολιτικό άσυλο των μεταναστών και προσφύγων. Σε όσους θα εγκρίνεται το δικαίωμα αυτό, θα επιστρέφουν στην Ιταλία. Την ευθύνη για τους υπόλοιπους αναλαμβάνει επίσης η ιταλική πλευρά.

Η συμφωνία ισχύει για πέντε χρόνια με δικαίωμα αυτόματης ανανέωσης για άλλα πέντε έτη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment