PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Θρησκεία και πολιτισμός γέφυρες επικοινωνίας για τους λαούς


Την εκτίμηση ότι η θρησκεία και ο πολιτισμός είναι γέφυρες επικοινωνίας και κατανόησης για τους λαούς, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στο δείπνο που παρέθεσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς προς τιμήν των συνέδρων, στη Διεθνή Διάσκεψη «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», στο Μουσείο της Ακρόπολης.

«Ακόμα και σήμερα σε αυτήν την δύσκολη οικονομική κατάσταση για την χώρα, νιώθουμε υποχρεωμένοι να φροντίσουμε τους πρόσφυγες που φθάνουν στις ακτές της χώρας μας» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Ανέφερε δε ότι σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, η Ελλάδα είναι στο μέσον μιας κρίσης που αγγίζει την Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Μεσόγειο σε οικονομικό, πολιτικό, γεωπολιτικό και πνευματικό επίπεδο.

Παράλληλα τόνισε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει και την κρίση στην Ευρωζώνη που θέτει αντικειμενικά το ερώτημα «ποια Ευρώπη θέλουμε στο μέλλον, την Ευρώπη της αλληλεγγύης, της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης ή την Ευρώπη της λιτότητας και της ανισότητας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment