PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Θα τους ταράξουμε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο


Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ιδιότυπο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, με αφορμή την πανδημία», στην οποία «δεν θα συνεχίσουμε να δείχνουμε ανοχή». Μάλιστα, προανήγγειλε ότι «θα τους ταράξουμε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο».

«Το ξεκαθάρισα τη προηγούμενη εβδομάδα, το κάνουμε πράξη σήμερα με τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα το κάνουμε πράξη και σε κάθε συνεδρίαση από δω και στο εξής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί η πανδημία να λειτουργεί ως διαρκές άλλοθι για τη περιστολή της κοινοβουλευτικής λειτουργίας και της ίδιας της δημοκρατίας».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επέλεξε να εργαλειοποιήσει τη πανδημία, τον εύλογο φόβο των ανθρώπων, την ανάγκη για μέτρα προφύλαξης, προκειμένου να επιβάλει ένα καθεστώς. Εδώ και ενάμισι χρόνο παρακάμπτει θεσμοθετημένες διαδικασίες ελέγχου με πρόσχημα την έκτακτη ανάγκη, ώστε να σπαταλά δημόσιο χρήμα σε ημέτερους και μέσα ενημέρωσης της αρεσκείας της.

Και να νομοθετεί με διαδικασίες πρωτοφανείς και τη Βουλή σε καθεστώς υβριδικής λειτουργίας, ώστε να περνά με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις -ακόμη και από τους δικούς της βουλευτές- βαθιά αντιλαϊκές πολιτικές».

Ξεκαθάρισε την αντιπολιτευτική τακτική του κόμματός του, λέγοντας: «Θα τους ταράξουμε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, ακόμη και αν επιθυμούν να μένει αναπάντητος. Θα καταθέτουμε τις ερωτήσεις ξανά και ξανά. Και θα είμαστε και οι 86 βουλευτές σε καθημερινή βάση παρόντες…».

Τέλος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είπε: «Θα απέχουμε μόνο από τις ονομαστικές ψηφοφορίες όσο επιμένουν να βιάζουν τη κοινοβουλευτική λειτουργία. Όσο επιμένουν να μετατρέπουν το εσωκομματικό τους πρόβλημα σε πρόβλημα δημοκρατίας».

«Έχουμε καθήκον να επαναφέρουμε τη Δικαιοσύνη στη χώρα»

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι «στη χώρα μας συγκρούονται δύο λογικές, δύο στρατηγικές, δύο κόσμοι: ο κόσμος της εργασίας και δημιουργίας και ο κόσμος της πελατειακής και παρασιτικής ολιγαρχίας». Εξήγησε ότι «ο κόσμος που υπερασπιζόμαστε εμείς, ο δικός μας κόσμος, είναι ο κόσμος της κοινωνικής πλειοψηφίας. Είναι ο κόσμος της εργασίας, της υγιούς επιχειρηματικότητας. Είναι ο κόσμος της παραγωγής και της προστιθέμενης πολιτιστικής αξίας. Είναι ο κόσμος των νέων που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο. Και ο κόσμος αυτός δεν πρόκειται να υπογράψει καμιά ανακωχή με το χτες.

Ο δικός μας κόσμος βρίσκεται στον αντίποδα του κόσμου που επιχειρεί να επιβάλει ως καθεστώς ο κ. Μητσοτάκης. Και αυτός ο κόσμος διψάει για ένα πράγμα: Για δικαιοσύνη. Στη χώρα επείγει να επιστρέψει η Δικαιοσύνη. Έχουμε καθήκον να επαναφέρουμε τη δικαιοσύνη».

Εξήγησε ,δε, τι σημαίνει δικαιοσύνη: «Να αμείβεσαι επαρκώς για την εργασία που παράγεις. Να έχεις δικαίωμα να σπουδάσεις στη σχολή που επέλεξες. Να μην μένουν ατιμώρητοι αυτοί που χρωστούν εκατομμύρια και κόσμος να πληρώνει 300αρια πρόστιμα για μια μάσκα. Να έχεις ένα κράτος ισχυρό, όχι για να χτυπάει τον αδύναμο στο δρόμο, αλλά για να του δίνει την καλύτερη δυνατή περίθαλψη και φροντίδα στα δύσκολα», είπε και έστειλε το μήνυμα «να μην την πληρώνουν οι έντιμοι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες».

«Θα πιούνε το πικρό ποτήρι του Μακεδονικού μέχρι τέλους»

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο Μακεδονικό, καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό «παντελή έλλειψη στοιχειώδους εντιμότητας, ακόμα και σε κρίσιμα εθνικά θέματα. Η χώρα έχει μια κυβέρνηση που θεωρεί ότι ο κόσμος είναι ανόητος. Η αδαής πλειοψηφία, στην οποία είχε αναφερθεί κάποτε ο κ. Μητσοτάκης…

Τι νομίζει, ότι ο κόσμος είναι χαζός; Δεν καταλαβαίνει ότι τον κοροϊδεύει; Δεν καταλαβαίνει ότι παίζει εδώ και μήνες κρυφτούλι με τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, για την έγκριση των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, για να μην προκληθεί εσωκομματική κρίση στη ΝΔ;…

Οι 158 συγγνώμες πλέον δεν αφορούν μόνο εμάς που σκαιότατα μας καθύβριζαν για τις Πρέσπες. Αλλά και αυτούς που εξαπατήσαν, παριστάνοντας τους Μακεδονομάχους. Σε αυτούς οφείλουν πρώτα και κύρια τις συγνώμες. Και ό,τι και να κάνουνε παίζοντας κρυφτούλι και καθυστερήσεις, αυτό το ποτήρι θα το πιούνε μέχρι τέλους».

Κλείνοντας, ο κ. Τσίπρας είπε προς τους βουλευτές του: «Χρειάζεται έναν νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Που μαζί θα το γράψουμε. Και μαζί θα το υπογράψουμε. Η ευθύνη μας είναι μεγάλη. Δεν μας ενδιαφέρει να δικαιωθούμε από την Ιστορία της χώρας. Μας ενδιαφέρει να την αλλάξουμε. Αυτό απαιτεί συστράτευση, αγώνα και συνέπεια.

Βουλευτές και μέλη του κόμματος, δημοκρατικοί πολίτες από όλο το πολιτικό φάσμα αυτού του τόπου, έχουμε υποχρέωση αυτές τις ώρες να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Έχουμε χρέος να αντισταθούμε παντού, στη Βουλή, στους τόπους δουλειάς, εκεί που η κοινωνία δοκιμάζεται από την πολιτική της κυβέρνησης».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment