PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Τεράστιες οι ευκαιρίες από τη συνεργασία με την Κίνα


Τεράστιες ευκαιρίες για την Ελλάδα δημιουργεί η συνεργασία με την Κίνα εκτίμησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί πύλη προς την Ευρώπη τόσο χερσαία όσο και θαλάσσια.

Εξέφρασε την επιυμία να διεύρυνσης της συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού και της υψηλής τεχνολογίας.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Νέα Κίνα σημείωσε ότι το ταξίδι του έχει στόχο να «δημιουργηθεί το σώμα του δράκου» για τη μελλοντική συνεργασία.

«Υποδεχθήκαμε 6 εκατομμύρια ξένους τουρίστες πέρυσι, αλλά οι κινέζοι τουρίστες είναι μόνο ένα μικρό ποσοστό αυτού του αριθμού», ανέφερε ο Πρωθυπουργός. «Ελπίζουμε ότι ο τουρισμός μπορεί να αυξηθεί αμφίπλευρα με μέτρα όπως οι απευθείας πτήσεις».

Ερωτηθείς σχετικά με τον εν εξελίξει διαγωνισμό για το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, αυτό της Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας είπε πως η επιτυχής συνεργασία στον Πειραιά καθιστά την Κίνα επιθυμητό εταίρο. «Θέλουμε να λάβουμε μια καλή προσφορά. Αλλά το συμφέρον της Κίνας είναι επίσης στο μυαλό μας», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μέχρι στιγμής, αρκετοί μεγάλοι διεθνείς ναυτιλιακοί όμιλοι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό, μεταξύ αυτών η κινεζική COSCO, η δανέζικη ATM και η ICTS, με έδρα τις Φιλιππίνες.

Την Κυριακή ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον Ουάνγκ Τζιανλίν, πρόεδρο του ομίλου Wanda, ο οποίος δραστηριοποιείται κυρίως στον κλάδο των ακινήτων, ο οποίος τα τελευταία χρόνια επενδύει κυρίως στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας με αλυσίδες κινηματογράφων και θεματικά πάρκα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Κινέζος επιχειρηματίας εξέφρασε ενδιαφέρον για την μαζική προώθηση του τουρισμού στην Ελλάδα στους Κινέζους καταναλωτές. Επίσης οι δύο άνδρες συζήτησαν την πιθανότητα δημιουργίας στούντιο παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment