PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων της Ε.Ε.


Κοινό σχέδιο με τις προοδευτικές κυβερνήσεις της Ε.Ε. ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Παρίσι, όπου συμμετείχε σε συνάντηση σοσιαλδημοκρατών ηγετών, κατόπιν πρόσκλησης του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Μίλησε για τις παράλληλες κρίσεις που βιώνει η Ευρώπη (οικονομική και προσφυγική), οι οποίες -όπως είπε- αναδεικνύουν με έντονο τρόπο τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση.

Όπως είπε, «η Ελλάδα επειδή βρίσκεται στο επίκεντρο αυτών των κρίσεων έχει ως φυσικούς συμμάχους τις προοδευτικές δυνάμεις και τις προοδευτικές κυβερνήσεις, συνεπώς μόνο κέρδη μπορούμε να έχουμε από τη δυνατότητα να χαράξουμε μαζί ένα σχέδιο, μέσα από ένα κοινό μέτωπο ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων, για την αντιμετώπιση των μεγάλων κοινών απειλών σήμερα στην Ευρώπη».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να υψώσουν ένα τείχος σε οικονομικές πολιτικές που στρώνουν το έδαφος στην ακροδεξιά που απειλεί το μέλλον της Ευρώπης

Σύμφωνα άλλωστε με τον Πρωθυπουργό, ο καταλύτης του ευρωσκεπτικισμού δεν είναι όσοι θέλουν πολιτικές ενάντια στη λιτότητα και υπέρ της κοινωνικής συνοχής, αλλά ο καταλύτης του ευρωσκεπτικισμού είναι ο νεοφιλελευθερισμός και η ακροδεξιά.

Τέλος, ανέφερε ότι στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η «ανάγκη να επιστρέψουμε σε ένα μοντέλο ανάπτυξης αφήνοντας πίσω μας τις πολιτικές λιτότητας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment