PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Σε κρίσιμη στιγμή η επίσκεψη Ολάντ


Την ανάγκη η Ε.Ε. να επιστρέψει στις ιδρυτικές της αξίες και αρχές υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της συνάντησής του με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως είπε, η επίσκεψη του κ. Ολάντ πραγματοποιείται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή και η δημιουργική συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας παίρνει ιδιαίτερο χαρακτήρα που αφορά το μέλλον της Ευρώπης.

«Οι δυνάμεις οι προοδευτικές που θέλουν την Ευρώπη που θα επιστρέψει στην κοινωνική συνοχή και δημοκρατία πρέπει να δώσουν έναν κοινό αγώνα. Το μήνυμα της παρουσίας σας εδώ σηματοδοτεί την ανάγκη να προστατευτεί η δημοκρατία και η κοινωνική συνοχή στην Ευρώπη», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον Γάλλο πρόεδρο.

Ολάντ: Η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι λόγια, χρειάζονται και πράξεις

Την στήριξη της Γαλλίας στην Ελλάδα επανέλαβε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου. «Η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι λόγια, χρειάζονται και πράξεις», είπε ο Γάλλος πρόεδρος υπενθυμίζοντας ότι βρίσκεται στη χώρα μας με αντιπροσωπεία Γάλλων επιχειρηματιών που επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

«Είναι σημαντικό να επενδύσουμε στην ανάπτυξη», υπογράμμισε ο κ. Ολάντ, προσθέτοντας ότι Ευρώπη δεν είναι μόνο κοινό νόμισμα και δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά ανάπτυξη και δημοκρατία, αξίες «που πρέπει να προωθήσουμε».

Αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε ότι η Γαλλία δεν θα εγκαταλείψει την Ελλάδα, τονίζοντας την ανάγκη στήριξης της χώρας μας, αλλά και προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment