PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Οι πρόσφυγες σε Ειδομένη – Πειραιά πρέπει να μεταφερθούν σε κέντρα


Στην ανάγκη οι πρόσφυγες σε Ειδομένη και Πειραιά να εμπιστευτούν την Ελλάδα και να μετακινηθούν στα κέντρα φιλοξενίας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με την Νάντια Μουράντ Μπασέ την οποία είχαν απαγάγει τζιχαντιστές από το χωριό της στο Ιράκ κρατώντας την αιχμάλωτη.

Ο κ. Τσίπρας έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι εξέφρασε στην Νάντια Μουράντ Μπασέ τον θαυμασμό του για τη δύναμη της και τον αγώνα που διεξάγει και πρόσθεσε ότι ο πόλεμος και ο θρησκευτικός φανατισμός, καταστρέφουν τις κοινωνικές δομές στη Συρία και ωθούν εκατομμύρια ανθρώπους στην προσφυγιά.

Η ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο δικό της λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης έγραψε ότι έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό, με τον οποίο συζήτησαν «για την προσφυγική κρίση και τους νέους κανονισμούς της ΕΕ».

Τονίζει ότι η διεθνής κοινότητα και τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να στηρίξουν τους πρόσφυγες στην Ελλάδα παρέχοντας άμεσα στέγη, τροφή και ιατροφαρμακευτική περίθλαψη.

Παράλληλα, η νεαρή ακτιβίστρια, που προ περίπου δύο μηνών είχε γίνει δεκτή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση για τον τρόπο που έχει χειριστεί τις προσφυγικές ροές μέσα σε έναν χρόνο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment