PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Οι λαοί θα αντισταθούν σε καθετί που θα απειλήσει την ελευθερία


Παρουσία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και του Ισραηλινού ομολόγου του Μπενιαμίν Νετανιάχου τελέστηκαν τα αποκαλυπτήρια πλακέτας για το Μουσείο Ολοκαυτώματος Θεσσαλονίκης.

Σε κοινές του δηλώσεις με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στόχος της δημιουργίας του Μουσείου είναι «να διαφυλάξουμε και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές την ιστορική μνήμη του πόνου και του μαρτυρίου των Εβραίων της Θεσσαλονίκης».

Η ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος, πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, αποτελεί «υπόσχεση απέναντι στο παρόν και στο μέλλον ότι οι λαοί θα αντισταθούν σε καθετί που θα απειλήσει την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την ανθρώπινη ζωή».

Εξέφρασε τέλος την ευχή σε σύντομο διάστημα, όταν ο κ. Νετανιάχου ξαναεπισκεφθεί τη χώρα, να εγκαινιάσουν από κοινού το Μουσείο που θα έχει αναγερθεί.

«Η επίσκεψη μας είναι ιδιαιτέρως συγκινητική για εμάς γιατί η Θεσσαλονίκη είναι σημαντική πόλη για την εβραϊκή ιστορία, τόνισε από την πλευρά του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. Σημείωσε ακόμη ότι το Μουσείο αυτό είναι σημαντικό τόσο για λόγους μνήμης, όσο και για λόγους πρόληψης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment