PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι βλαξ, είναι συνένοχος


Οξεία κριτική στον πρωθυπουργό για την στάση του στο θέμα των υποκλοπών άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας αναφορά και στην υπόθεση της Εύας Καϊλή.

«Ζηλεύω το Βέλγιο γιατί βλέπουμε ότι εκεί, ακόμα κι αν είσαι τόσο όμορφος όσο η κ. Καϊλή και τόσο υψηλά ιστάμενος, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκεί οι θεσμοί λειτουργούν. Με αδιευκρίνιστα 1 εκατ. ευρώ, δεν μπαίνουν υποθέσεις υπουργών στο αρχείο. Στο σκαμνί για σκάνδαλα κάθονται πολιτικοί, όχι οι δικαστές που τα ερευνούν. Και πρωθυπουργός που παρακολουθεί το μισό υπουργικό συμβούλιο δεν μπορεί να σταθεί ούτε μέρα» σχολίασε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

«Δεν μπορώ να κάνω καμία κρίση για το αν ο κ. Χατζηδάκης έχει συμφωνήσει κάτι με τον κ. Μητσοτάκη. Δεν μπορώ να ξέρω γιατί κάνει σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Είναι όμως θλιβερό αντί να είσαι ο υπουργός, να είσαι ο στόχος 5046c» σημείωσε αναφερθείς στα σχετικά δημοσιεύματα.

Όπως ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ύστατο αφήγημα της κυβέρνησης είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν κατάλαβε. «Σας λέω λοιπόν ότι δεν είναι καθόλου βλαξ. Έχει τη δυνατότητα να κατανοεί τι ακριβώς κάνουν οι συνεργάτες του. Είναι συνένοχος, και για αυτό τον λόγο προσπαθεί να κρυφτεί όλους αυτούς τους μήνες» είπε. Παρατήρησε ακόμη πως από τον Αύγουστο ο κ. Μητσοτάκης «αντί να βγει να πει την αλήθεια, συγκάλυπτε, επικαλείτο το απόρρητο και κρυβόταν, ψεύδεται τέσσερις μήνες». Πρόσθεσε ότι όλη η πορεία του από τον Αύγουστο είναι «πορεία ψεμάτων και επίκλησης του απορρήτου που ενοχλεί και τους ανθρώπους που είναι στη Ν.Δ.».

Ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να πάμε σε εκλογές με όλη αυτή την υπόθεση ανοικτή και πρόσθεσε ότι «αν μετά απ’ όλα αυτά που έχουν γίνει δεν αναλάβει τις ευθύνες του, αν μετά από όλα αυτά δεν παραιτηθεί, τότε διαπράττεται ένα επιπλέον έγκλημα, διότι το μεγαλύτερο έγκλημα θα ήταν να συνηθίσουμε στη λογική ότι αυτά μπορεί να συμβαίνουν, μιθριδατισμός λέγεται αυτό…».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ότι «η κυρία Καϊλή ήταν ο Δούρειος Ίππος της Ν.Δ.» επεσήμανε πως «όλα όσα λέει ο κ. Ανδρουλάκης είναι σωστά». «Το θέμα όμως είναι ότι τον Δούρειο Ίππο πρέπει να τον ανακαλύπτεις πριν αλωθεί η Τροία» έσπευσε να προσθέσει.

Σημείωσε ακόμη πως «θα περίμενα από μία παράταξη με τόσο μεγάλη ιστορία να έχει αντανακλαστικά αυτοσυντήρησης. Δεν τα βλέπω. Διότι προχθές είχαμε 156 βουλευτές που ψήφισαν το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ, το οποίο στην πραγματικότητα νομιμοποιεί εκ των υστέρων την εκτροπή. Άρα έχουμε 156 συνένοχους».

Σε ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ εισπράττει εκλογικά οφέλη από αυτή την κατάσταση, παραδέχτηκε πως επικρατεί περισσότερο «κλίμα απογοήτευσης» και δεν υπάρχει «μεγάλος ενθουσιασμός», ωστόσο, τόνισε πως σίγουρα «δεν υπάρχει αυτή η εικόνα τους άνετους προβαδίσματος» της Ν.Δ. και εκτίμησε πως θα είναι μια «δύσκολη εκλογική αναμέτρηση». Μάλιστα, είπε πως το αποτέλεσμα θα κριθεί από «το ποιοι θα πάνε στην κάλπη”, αν “πειστούν”. “Αυτή είναι η δικιά μας ευθύνη. Να πείσουμε όχι ότι η κυβέρνηση αυτή δεν τα έχει πάει καλά. Αυτό το βλέπει ο κόσμος στην τσέπη του. Αλλά για τη δυνατότητα που υπάρχει η χώρα να πάει καλύτερα, το εισόδημα να βελτιωθεί, οι κοινωνικές ανισότητες να αμβλυνθούν, η δικαιοσύνη να επιστρέψει. Τότε νομίζω ότι θα έχουμε πολύ μεγάλες εκπλήξεις στο εκλογικό αποτέλεσμα, όποτε και να γίνουν οι εκλογές» τόνισε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment