PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Να μην φανούμε κατώτεροι των περιστάσεων


Είμαστε αποφασισμένοι να λάβουμε μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Σύνοδο του Παρισιού για το περιβάλλον.

«Ελπίζω να μην φανούμε κατώτεροι των περιστάσεων» συνέχισε και τόνισε ότι οι ηγέτες των χωρών πρέπει να αναλάβουν ένα ιστορικό καθήκον και να αντιμετωπίσουν το παγκόσμιο πρόβλημα.

«Η νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση, εκτός από την αποδόμηση της κοινωνικής συνοχής, κλέβει το μέλλον των παιδιών μας. Επειδή διαβρώνει συνεχώς την περιβαλλοντική και οικολογική βάση της κοινωνικής αναπαραγωγής» σημείωσε.

Εξέφρασε την αποψη ότι η διαδικασία του οικολογικού μετασχηματισμού των κοινωνιών είναι άμεσα συνδεδεμένη με την κοινωνική αλλαγή, με την προοπτική μιας παγκόσμιας κοινότητας χωρίς ανισότητες.

Κατέστησε σαφές ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε τη ζωή μας στα χέρια των αγορών και των μεγάλων εταιρειών», ενώ πρόσθεσε ότι οι περιβαλλοντικές πρακτικές που θα συμφωνηθούν στη Σύνοδο θα πρέπει να αποτελέσουν τον πυλώνα για την κοινωνική αλλαγή.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, όποιες αποφάσεις ληφθούν θα πρέπει να είναι δεσμευτικές για όλους, προκειμένου όλες οι χώρες να είναι υποχρεωμένες να τις εφαρμόσουν.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, διαβεβαίωσε ότι παρά την κρίση, τα περιβαλλοντικά προβλήματα παραμένουν ψηλά στην ατζέντα. Όπως εξήγησε, το 20% των ευρωπαϊκών κονδυλίων χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Θεωρούμε την πράσινη ανάπτυξη το πιο σημαντικό γεγονός» σημείωσε ο Πρωθυπουργός. Κάλεσε δε, τον διεθνή θαλάσσιο οργανισμό να αντιμετωπίσει το ζήτημα της εκπομπής των αερίων του θερμοκηπίου που εκπέμπουν τα πλοία.

Προειδοποίησε πως οι έντονες φυσικές καταστροφές, η απερήμωση και η ακραία φτώχεια θα επηρεάσει τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και θα προκαλέσει νέες προσφυγικές ροές.

«Η Ελλάδα, που αυτή τη στιγμή βιώνει μια άνευ προηγουμένου προσφυγική κρίση και την ανθρώπινη απόγνωση, δίνει πολιτική προτεραιότητα στην ανάγκη να αποτραπεί ο κίνδυνος μετατόπισης της κλιματικής αλλαγής» παρατήρησε.

Υπογράμμισε την ανάγκη «να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση, την προσφυγική, ώστε να συμβάλουμε στην ειρήνη, ελπίζω να μην αποδειχθούμε κατώτεροι των περιστάσεων».

«Είμαστε εδώ για να κάνουμε ιστορικά βήματα και θα πρέπει να τα κάνουμε εδώ και τώρα» είπε ο κ. Τσίπρας κλείνοντας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment