PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: «Κλειδί» για τη χώρα η αναπτυξιακή ώθηση


«Η πιο κρίσιμη συζήτηση είναι αυτή για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη» υποστήριξε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου, τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Γίρκι Κατάινεν.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι μετά από χρόνια λιτότητας και μέτρων, «ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για ανάπτυξη, επενδύσεις και απασχόληση».

Τόνισε παράλληλα, ότι η συμφωνία του καλοκαιριού προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018, σημειώνοντας ωστόσο, ότι αυτό θα επιτευχθεί μόνο εφόσον υπάρξει αναπτυξιακή ώθηση.

Από την πλευρά του, ο κ. Κατάινεν διαμήνυσε ότι η Κομισιόν βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να βρεθούν τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξή του.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε, η Επιτροπή βρίσκεται σε διαρκή διάλογο με τις ελληνικές τράπεζες, με στόχο την αύξηση της χρηματοδότησης προς τις ελληνικές επιχειρήσεις και ιδίως τις μικρομεσαίες.

Κατόπιν της συνάντησης, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος χαρακτήρισε μονόδρομο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και επισήμανε ότι «η Ελλάδα αξίζει τη σταθερότητα».

 

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment