PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ.Τσίπρας: Επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου Siemens



Αναφέρει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε με άλλους επτά βουλευτές του κόμματος.

Για επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου Siemens με τη «σκανδαλώδη» ψήφιση αμέσως πριν την προκήρυξη των εκλογών της 6ης Μαΐου ενός «ανυπόγραφου σχεδίου συμβιβασμού» με την εταιρεία, κάνει λόγο ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε με άλλους επτά βουλευτές του κόμματος.

Πρόκειται συγκεκριμένα για το άρθρο 324 Ν. 4072/11-4-2012 με τίτλο «Βελτίωση επιχειρηματικού περιβάλλοντος- Νέα εταιρική Μορφή- Ρύθμιση θεμάτων ναυτιλίας, λιμένων και αλιείας και άλλες διατάξεις», το οποίο ψηφίστηκε από 164 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Με αυτό εγκρίνεται το σχέδιο Συμφωνίας Συμβιβασμού μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών Siemens AG και Siemens AE και «παρέχεται εξουσιοδότηση στον υπουργό Οικονομικών να εκπροσωπήσει την Ελληνική Δημοκρατία και να υπογράψει την συμφωνία συμβιβασμού».

Σύμφωνα με τους ερωτώντες βουλευτές η ψήφιση του εν λόγω σχεδίου συμφωνίας «επισύρει βαρύτατη ευθύνη για τη συγκάλυψη των ευθυνών όσων ενέχονται στο σκάνδαλο και προέρχονται από τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ». Η τυχόν υπογραφή του σχεδίου από τον υπουργό Οικονομικών, προσθέτουν, «θα αποτελέσει πράξη καθ’ όλα παράνομη και εξόφθαλμα επιζήμια για τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου, συνιστώσα, πλην άλλων, απιστία και παράβαση καθήκοντος».

Όπως εξηγούν συγκεκριμένα «σε μια τόσο κρίσιμη και οδυνηρή στιγμή για τη χώρα… το ελληνικό Δημόσιο παραιτείται από αξιώσεις τουλάχιστον δύο δισ. ευρώ αποδεχόμενο σε πλήρη ικανοποίησή του φερόμενες παροχές υποτιθέμενου ύψους 270 εκατομμυρίων ευρώ σε είδος, αλλά και διότι εκχωρεί στην Siemens πληροφορίες για το νομικό χειρισμό της υπόθεσης από την εταιρεία Hogan Lovells International LL.P., με παραίτηση από τη ρήτρα εμπιστευτικότητας και δικηγορικού απορρήτου, προκειμένου να πληρωθεί η άνω εταιρεία- νομική σύμβουλος του Ελληνικού Δημοσίου από τη Siemens».

Οι ενέργειες αυτές, υπογραμμίζουν ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του κόμματος, «λειτουργούν επ’ ωφελεία προσώπων που είναι υπόλογα ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, συνιστώντας έτσι, αθέμιτη απόπειρα παρέμβασης σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση».

Η ομάδα των βουλευτών ερωτά μεταξύ άλλων αν υπεγράφη το παραπάνω σχέδιο από οποιονδήποτε από τους διατελέσαντες υπουργούς Οικονομικών από την ημέρα δημοσίευσης του Φ.Ε.Κ. μέχρι σήμερα. Σε αντίθετη περίπτωση ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών να διευκρινίσει εάν έχει την πρόθεση να υπογράψει το συγκεκριμένο σχέδιο, ή αν «θα διεκδικήσει από τη Siemens τη θετική και αποθετική ζημία και την ηθική βλάβη που προκάλεσε στο Ελληνικό Δημόσιο». Ζητούν επίσης από τους αρμόδιους υπουργούς να αποσαφηνίσουν εάν έχει εκτελεσθεί από το ελληνικό Δημόσιο ή από τη γερμανική εταιρεία οποιοδήποτε τμήμα του σχεδίου αυτής της συμφωνίας «παρά το γεγονός ότι αυτή ουδέποτε κυρώθηκε».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την διαφορά η ΝΔ με 15,4 μονάδες

Peristeri News

Β. Κικίλιας: Οι φωτιές στο όρος Αιγάλεω είναι εγκληματική συμπεριφορά

Peristeri News

Μ. Συρεγγέλα: Με κυβέρνηση Μητσοτάκη οι νόμοι εφαρμόζονται

Peristeri News

Leave a Comment