PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ακρωτηρίαζαν ανθρώπους και ανέβαζαν βίντεο στο διαδίκτυο έναντι συνδρομής


Σοκ προκαλεί η δράση κυκλώματος που ακρωτηρίαζε και ευνούχιζε ανθρώπους και ανέβαζε τα βίντεο με τον βασανισμό τους στο διαδίκτυο, έναντι συνδρομής στη Βρετανία.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο Μάριους Γκούσταφσον, 45 ετών, ο οποίος θεωρείται ο «εγκέφαλος» του δικτύου. Οι δράστες έκαναν «ακραίες σωματικές τροποποιήσεις» σε 13 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο Γκούσταφσον. Αφαιρούσαν και εμπορεύονταν μέλη του σώματός τους και ανέβαζαν στο διαδίκτυο τα βίντεο.

Ο Γκούσταφσον, που κατάγεται από τη Νορβηγία αλλά ζει στο βόρειο Λονδίνο, δήλωσε αθώος. Αρνείται ότι προκάλεσε σοβαρές σωματικές βλάβες σε τρεις άνδρες μεταξύ 2018-19.

Συνολικά έχουν συλληφθεί εννέα άτομα, στο Λονδίνο, τη Σκωτία και τη νότια Ουαλία. Από τα θύματά τους, που για νομικούς λόγους δεν κατονομάζονται, αφαιρούσαν κατά κύριο λόγο τα γεννητικά όργανα.

Ένας άλλος κατηγορούμενος, ο Τζέικομπ Κρίμι-Άπλεμπι, 22 ετών, δήλωσε ένοχος και παραδέχτηκε ότι κατέψυξε το πόδι του Γκούσταφσον, προκαλώντας τον ακρωτηριασμό του. Τον περασμένο μήνα, δύο άλλοι άνδρες παραδέχτηκαν ότι αφαίρεσαν τα γεννητικά όργανα και τις θηλές του Γκούσταφσον. Ο κυριότερος συνεργάτης του, ο Πίτερ Γουέιτς, 66 ετών, δήλωσε ένοχος για συνωμοσία με στόχο την πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών.

Η βρετανική αστυνομία θεωρεί ότι ο Γκούσταφσον ήταν ο επικεφαλής αυτής της ομάδας που βιντεοσκοπούσε τους ακρωτηριασμούς και αναρτούσε τα πλάνα στο διαδίκτυο, όπου κάποιοι πλήρωναν για να τα βλέπουν.

Η υπόθεση αναμένεται ότι θα εκδικαστεί τον Μάρτιο του 2024.

 

Πηγή: ΑMΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Leave a Comment