PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ακάρ: Δεν θα δεχθούμε επέκταση πέρα από τα 6 μίλια


Συνεχίζονται οι προκλητικές δηλώσεις της Άγκυρας εναντίον της χώρας μας, με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, να προειδοποιεί την Δευτέρα ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων πέρα από τα 6 μίλια.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας συνοδευόμενος από διοικητές μονάδων των τουρκικών δυνάμεων επιθεώρησε τη ναυτική διοίκηση και τη διοίκηση στόλου υποβρυχίων και προσγειώθηκε στο σκάφος «Piri Reis» (ένα από τα υπό κατασκευή τουρκικά υποβρύχια). Από εκεί κάλεσε το πλήρωμα σε ετοιμότητα «για νέα καθήκοντα στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο».

Αναφερόμενος στην πρόθεση της Ελλάδας να αυξήσει τα χωρικά της ύδατα από έξι σε δώδεκα μίλια, ο Ακάρ είπε ότι «δεν θα δεχθούμε αύξηση περισσότερο από 6 μίλια».

«Τα 6 μίλια είναι πλέον το ανώτατο που μπορούμε να ανεχτούμε. Εκτός από αυτό δεν δεχόμαστε κανενός είδους αύξηση των χωρικών υδάτων», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο» συμπλήρωσε υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα παραβιάσουμε τα δικαιώματά μας χωρίς να προκληθούμε από την Ελλάδα. Είμαστε αποφασισμένοι ως προς αυτό».

«Και λέμε στην Ελλάδα, μην κάνετε λάθος υπολογισμούς, μην ακολουθήσετε λάθος δρόμους και διδαχτείτε από την ιστορία. Αποφασίστε πριν χιονίσει στα βουνά (υπονοώντας αποφασίστε πριν να είναι πολύ αργά)», κατέληξε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment