PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ακ. Γεροντόπουλος: Η Ελλάδα θα κάνει τα πάντα με γνώμονα το δικό της συμφέρον


Διαβεβαιώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών σχετικά με την κρίση στη Συρία.

Η Ελλάδα θα κάνει τα πάντα με βασικό γνώμονα το δικό της συμφέρον, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ σχετικά με την κρίση στη Συρία.

«Η γεωστρατηγική μας θέση αυτή την ώρα είναι τόσο σημαντική που σε μας μένει να την αξιοποιήσουμε υπέρ των ελληνικών συμφερόντων», είπε υποστηρίζοντας παράλληλα πως αυτή την δύσκολη στιγμή «η Ελλάδα της κρίσης είναι ο μόνος σταθερός κρίκος στην περιοχή που φλέγεται. Η χώρα μας, μαζί και με την Δημοκρατία της Κύπρου, είναι οι μόνες ασφαλείς νησίδες».

Απαντώντας σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει η χώρα μας ως προς την συμμετοχή της σε ενδεχόμενη πολεμική επιχείρηση, ο υφυπουργός είπε ότι «δεν μας έχει ζητηθεί ως τώρα απολύτως τίποτε. Από κει και πέρα γίνονται συνεχείς συζητήσεις υπό τον Πρωθυπουργό, όπου μετέχει ο υπουργός Εξωτερικών και ο υπουργός Εθνικής Αμύνης».

Σχετικά με το αν είμαστε προετοιμασμένοι και σε συνεργασία με άλλες χώρες για να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο ζήτημα που θα προκύψει για την χώρα μας με τους πρόσφυγες που θα επιχειρήσουν να φύγουν από την περιοχή ο κ. Γεροντόπουλος απάντησε ότι «η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία υφίσταται τις συνέπειες αυτών των κυμάτων μετανάστευσης. Το σοβαρό πρόβλημα το έχει η Ελλάδα και όχι οι άλλες χώρες. Επομένως αυτές πρέπει να μάθουν από μας και όχι εμείς από αυτές για το συγκεκριμένο πρόβλημα».

Μάλιστα σημείωσε πως τον τελευταίο χρόνο το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως έχει κάνει όλες εκείνες τις ενέργειες, προκειμένου να σταματούν αυτά τα κύματα και έχει μειωθεί πολύ η εισροή μεταναστών τουλάχιστον από τον Έβρο.

«Πιστεύω ότι τόσο το συγκεκριμένο υπουργείο όσο και τα υπόλοιπα, είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν πιθανό κύμα προσφύγων από τις φλεγόμενες περιοχές. Υπάρχουν συνεχείς συσκέψεις και επαφές των αρμόδιων υπουργείων για το σοβαρό αυτό ζήτημα, ώστε να είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι», κατέληξε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment