PeristeriNews.gr
Οικονομία

Αισιόσοξος ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας για την Ελλάδα



Στροφή 180 μοιρών από τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας ο οποίος λίγες εβδομάδες πριν είχε ταράξει τις διεθνείς αγορές με τις θέσεις του περί χρεοκοπίας και σήμερα έστειλε από την Αθήνα μήνυμα ολόπλευρης στήριξης της Ελλάδας.

Στροφή 180 μοιρών από τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας ο οποίος λίγες εβδομάδες πριν είχε ταράξει τις διεθνείς αγορές με τις θέσεις του περί χρεοκοπίας και σήμερα έστειλε από την Αθήνα μήνυμα ολόπλευρης στήριξης της Ελλάδας. «Θα κάνουμε ότι μπορούμε να διατηρήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Η επίθεση που γίνεται εναντίον μιας χώρας με πρόβλημα, είναι επίθεση εναντίον της ευρωζώνης», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Μήνυμα στήριξης στην ελληνική οικονομία από την γερμανική κυβέρνηση, με το μνημόνιο συνεργασίας για τη χρηματοδότηση των γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα που συνυπέγραψαν ο Φίλιπ Ρέσλερ και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης,

στο οποίο προβλέπεται:

Η δημιουργία ειδικού χρηματοδοτικού εργαλείου με τον τίτλο «Ελλάδα» από γερμανική επενδυτική τράπεζα, μέσω του οποίου θα χρηματοδοτούνται επενδύσεις Γερμανών επιχειρηματιών στη χώρα μας, είτε μεμονωμένα είτε σε συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις.

Η δημιουργία ελληνικής επενδυτικής τράπεζας, αλλά και διοικητική στήριξη από τη Γερμανία προς την Ελλάδα σε θέματα νομοθεσίας για την ενίσχυση της επενδυτικής δραστηριότητας, αλλά και του ανταγωνισμού στην ενέργεια και τις τηλεπικοινωνίες.

Εκφράζοντας την ικανοποίηση του ο κ. Χρυσοχοΐδης, τόνισε ότι η παρουσία του κ. Ρέσλερ, αλλά και η συμφωνία συνεργασίας αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Βέβαιος ότι η Ελλάδα θα βγει ενισχυμένη από την κρίση και η Γερμανία θα υπερασπιστεί το ευρώ εμφανίσθηκε, νωρίτερα ο Γερμανός αντικαγκελάριος μετά τις συναντήσεις που είχε με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών. Στο επίκεντρο βρέθηκαν όλες οι εξελίξεις σχετικά με την κρίση χρέους της ευρωζώνης, η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και το πρόγραμμα των γερμανικών επενδύσεων.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι η χώρα μας διαθέτει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα και τόνισε πως η επένδυση στην Ελλάδα είναι επένδυση στο μέλλον. Επεσήμανε, δε, στον Γερμανό αντικαγκελάριο τις θυσίες του ελληνικού λαού και τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται, ενώ ο κ. Ρέσλερ εξέφρασε το σεβασμό του στην προσπάθεια και κάλεσε τους Έλληνες να σηκώσουν τα μανίκια και να δουλέψουν περισσότερο.

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει πλήρως τις δεσμεύσεις της και θα αποπληρώσει τα δάνειά της μέχρι το τελευταίο ευρώ.

Η Ελλάδα στοχεύει σε ταχεία επάνοδο στην οδό της ανάκαμψης και προτεραιότητές παραμένουν η κοινωνική αλληλεγγύη και η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και των παραγωγικών μας δυνατοτήτων, δήλωσε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, μιλώντας στο ελληνο-ουκρανικό επιχειρηματικό συνέδριο.

Ψήφο εμπιστοσύνης χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τη συμφωνία συνεργασίας που υπέγραψε με τον Γερμανό αντικαγκελάριο. Σε αυτήν προβλέπεται η δημιουργία ειδικού μηχανισμού από τη γερμανική επενδυτική τράπεζα για τη χρηματοδότηση επενδύσεων γερμανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και η παροχή τεχνικής βοήθειας για την ίδρυση ελληνικής επενδυτικής τράπεζας, για θέματα νομοθεσίας και για τη δημιουργία χρηματοδοτικών προγραμμάτων από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ.

Αντιδράσεις κομμάτων

Πολύ σημαντική εξέλιξη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς την πρόταση για γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Ρέσλερ, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι μίλησαν την κοινή γλώσσα της ανάπτυξης, για την οποία ο ίδιος παλεύει, όπως είπε, δυο χρόνια αλλά υπονομεύεται από την κυβερνητική πολιτική.

Από την πλευρά του το ΚΚΕ σχολίασε ότι η κυβέρνηση εμφανίζει σαν σωτήρες τους Γερμανούς καπιταλιστές που έρχονται να αρπάξουν όσα περισσότερα μπορούν από τη μόνιμη πτώχευση του λαού και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

Γιατί να επενδύσουν οι Έλληνες επιχειρηματίες, όταν γνωρίζουν ότι θα πέσουν στα νύχια του γερμανικού αετού, αναρωτιέται ο ΛΑΟΣ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Τι αλλάζει στις αντικειμενικές αξίες σε 12 δήμους

Peristeri News

Στην κορυφή της αγοράς επενδυτικών ακινήτων το Περιστέρι

Peristeri News

Πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα 2,71 δισ. το πρώτο τετράμηνο

Peristeri News

Leave a Comment