Οικονομία

Αισιόδοξος για επιστροφή στην ανάπτυξη ο Ευκλ. Τσακαλώτος

«Δεν θριαμβολογούμε, αλλά έχουμε όλο το πλαίσιο να φέρουμε την οικονομία στην ανάπτυξη, να παραμείνουμε παρεμβαίνοντας στις ευρωπαϊκές δομές και με κοινωνική αναδιανομή», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντώντας στη Βουλή σε επερώτηση της Ν.Δ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

«Δεν είμαι και τόσο απαισιόδοξος. Υπάρχει ένα σχέδιο, επειδή έχουμε ένα οδικό χάρτη και αυτό που έγινε με την Finansbank είναι αναστρέψιμο. Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες θα είναι με σημαντική παρουσία στα Βαλκάνια αν τα πράγματα πάνε καλά σε μία δεκαετία. Έχω κάθε προσδοκία ότι θα ξεπεράσουμε τα έσοδα των 5,7 δισ.», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών. Σημειώνεται ότι ο κ. Τσακαλώτος επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στο ερώτημα αν είναι θετική η πώληση της Finansbank από την Εθνική Τράπεζα λέγοντας ότι πιθανότατα είναι, αλλά αυτό θα φανεί στο μέλλον.

Κριτική στην ανακεφαλαιοποίηση άσκησε η αντιπολίτευση. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα απολογηθεί στον ελληνικό λαό. Και θα απολογηθεί πολύ σύντομα», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας. «Είμαι περήφανος γι’ αυτό που προσπάθησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Που προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Που το πρόγραμμά του το ακούμε από την Πορτογαλία και την Ισπανία μέχρι την Ιταλία, να δείτε πόσο μεγάλη αλλαγή υπάρχει από πέρυσι. Αξίζει να μην υποκύπτεις σε εκβιασμούς. Το ξέρουν οι αριστεροί αυτό», του απάντησε ο κ. Τσακαλώτος.

«Η Ν.Δ. θα αναζητήσει, θα διερευνήσει και θα αναδείξει τις μεγάλες ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης για αυτή την καθοδική πορεία», υπογράμμισε και ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος έθεσε ερωτήματα «με την τιμή στην οποία πραγματοποιήθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής, με τη συμμετοχή ΔΕΚΟ, ασφαλιστικών ταμείων και φορέων του Δημοσίου στην ανακεφαλαιοποίηση, με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε».

 

 

Related posts

Κάτω από το δολάριο για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια το ευρώ

Peristeri News

Εξοικονομώ 2021: Στην τελική ευθεία η υποβολή δικαιολογητικών

Peristeri News

Υπεγράφη η νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Peristeri News

Leave a Comment