PeristeriNews.gr
Οικονομία

Αισιόδοξοι Μέρκελ-Σαρκοζί για λύση μέχρι την Τετάρτη



Μέρκελ και Σαρκοζί μετά από τη συνάντηση που είχαν το βράδυ του Σαββάτου, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι θα υπάρξει στη σύνοδο κορυφής της Τετάρτης, οριστική και φιλόδοξη λύση για την κρίση χρέους της ευρωζώνης.

Μέρκελ και Σαρκοζί μετά από τη νέα συνάντηση που είχαν το βράδυ του Σαββάτου, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι θα υπάρξει στη σύνοδο κορυφής της Τετάρτης, οριστική και φιλόδοξη λύση για την κρίση χρέους της ευρωζώνης, υπογραμμίζοντας την πρόοδο που σημειώθηκε στην συνεδρίαση του Ecofin.

Φαίνεται πως τελικά επιτεύχθηκε ικανοποιητική πρόοδος κατά τη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών οικονομικών όσον αφορά την επίλυση της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, δήλωσε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα Καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, λίγο πριν την νέα της συνάντηση το βράδυ του Σαββάτου με τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί.

«Εκτιμώ ότι οι υπουργοί Οικονομικών σημείωσαν πρόοδο κατά τις συνομιλίες τους» δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος, προσερχόμενη σε δείπνο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, συμπληρώνοντας πως εκτιμά ότι «θα επιτύχουμε τους φιλόδοξους στόχους μας μέχρι την Τετάρτη».

Από την πλευρά τουο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί τόνισε την ανάγκη επίλυσης της κρίσης. «Πρόκειται για απολύτως ζωτικής σημασίας συναντήσεις, πρέπει να βρεθούν λύσεις, η χρηματοπιστωτική κατάσταση πρέπει να σταθεροποιηθεί. Αυτή η χρηματοπιστωτική κρίση πρέπει να λύθει», είπε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, ενώ συμπλήρωσε πως «Σημειώνουμε πρόοδο. Μέχρι την Τετάρτη πρέπει να βρεθεί λύση, μία δομική λύση, μία φιλόδοξη λύση, μία οριστική λύση. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή». Ερωτηθείς εάν είναι βέβαιος για την έκβαση των συνομιλιών, απάντησε: «Ναι, αλλιώς δεν θα ήμουν εδώ».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Στο Κέντρο Φορολογίας Κεφαλαίου οι αρμοδιότητες όλων των ΔΟΥ Αττικής

Peristeri News

Τι αλλάζει στις αντικειμενικές αξίες σε 12 δήμους

Peristeri News

Στην κορυφή της αγοράς επενδυτικών ακινήτων το Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment