PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αιματηρή επίθεση εναντίον Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν



Τέσσερις Αμερικανοί πεζοναύτες σκοτώθηκαν και εννέα ακόμα άτομα τραυματίστηκαν σήμερα στη διάρκεια επίθεσης την οποία δέχθηκαν πιθανότατα από άνδρες της αφγανικής αστυνομίας.

Τέσσερις Αμερικανοί πεζοναύτες σκοτώθηκαν και εννέα ακόμα άτομα τραυματίστηκαν σήμερα στη διάρκεια επίθεσης την οποία δέχθηκαν πιθανότατα από άνδρες της αφγανικής αστυνομίας, στο νότιο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε η Isaf.

Πρόκειται για το δεύτερο συμβάν αυτού του είδους σε λιγότερο από δώδεκα ώρες. Χθες, μέλος της τοπικής αστυνομίας σκότωσε δυο ξένους στρατιώτες στη Χελμάντ του νοτίου Αφγανιστάν.

Συνολικά 51 μέλη της Isaf έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή του έτους σε επιθέσεις αφγανών αστυνομικών ή στρατιωτών.

Εν τω μεταξύ, έΕξι αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη καταστράφηκαν και άλλα δύο υπέστησαν σημαντικές ζημιές σε επίθεση των Ταλιμπάν εναντίον της βάσης στο Αφγανιστάν, στην οποία σταθμεύει ο πρίγκιπας Χάρι, ανακοίνωσε σήμερα η δύναμη του ΝΑΤΟ (Isaf).

Πηγή δυτικής υπηρεσίας ασφαλείας παραδέχθηκε ότι στα δέκα χρόνια του πολέμου στο Αφγανιστάν, ποτέ δεν είχαν προκληθεί τόσο σημαντικές ζημιές στις δυνάμεις του συνασπισμού.

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν δήλωσε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε αντίποινα για το αμερικανικό αντι-ισλαμικό φιλμ και ότι ο στόχος δεν ήταν ο πρίγκιπας Χάρι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Οι Χούθι επιτέθηκαν σε ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά

Peristeri News

Σλοβακία: Σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση ο Ρόμπερτ Φίτσο

Peristeri News

Σύγκρουση τρένων στο Βελιγράδι με δεκατρείς τραυματίες

Peristeri News

Leave a Comment