PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αίγυπτος: Τουλάχιστον 25 νεκροί από έκρηξη σε εκκλησία


Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 49 τραυματίστηκαν από τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε χθες μέσα σε κοπτική εκκλησία του Καΐρου, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της Αιγύπτου, επικαλούμενη πληροφορίες του υπουργείου Υγείας.

Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα της λειτουργίας, γύρω στις 10.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας), στην εκκλησία των Αγίων Πέτρου και Παύλου που γειτνιάζει με τον κοπτικό καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου.

Ο καθεδρικός ναός είναι η έδρα του κόπτη Πάπα Θεόδωρου Β’, όπου τα μέτρα ασφάλειας είναι συνήθως αυστηρά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη. Εξόριστα στελέχη της οργάνωσης Αδελφοί Μουσουλμάνοι και των εγχώριων αντικαθεστωτικών ομάδων καταδίκασαν την επίθεση, ενώ υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους πανηγύριζαν στα κοινωνικά δίκτυα.

Πηγές των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι τουλάχιστον έξι παιδιά σκοτώθηκαν από την έκρηξη.

Το γραφείο του προέδρου της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, καταδίκασε την ενέργεια ως τρομοκρατική πράξη, ανακήρυξε τριήμερο πένθος και υποσχέθηκε δικαιοσύνη. Το Αλ Άζχάρ, το κυριότερο ισλαμικό πανεπιστήμιο στης Αιγύπτου, επίσης καταδίκασε τις επιθέσεις.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών παρότρυνε «όλα τα κράτη, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις τους υπό τους διεθνείς νόμους και τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, να συνεργαστούν ενεργά με όλες τις σχετικές αρχές» για να θέσουν τους υπαίτιους έναντι των ευθυνών τους.

Ο Πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε την πιο πρόσφατη μιας σειράς «βάναυσων τρομοκρατικών επιθέσεων» και πρόσθεσε ότι προσεύχεται για τους νεκρούς και τους τραυματίες.

Οι Κόπτες της Αιγύπτου, που αποτελούν το 10% περίπου του πληθυσμού της Αιγύπτου, είναι η μεγαλύτερη χριστιανική κοινότητα της Μέσης Ανατολής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment