PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αίγυπτος: Έπεσε αερόστατο με τουρίστες


Ένας Νοτιοαφρικανός τουρίστας σκοτώθηκε και άλλοι δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν από την πτώση αερόστατου κοντά στο Λούξορ, στη νότια Αίγυπτο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

Ο αξιωματούχος Σαρίφ Ουάντιχ δεν έδωσε διευκρινίσεις για τις εθνικότητες των τραυματιών ή την κατάστασή τους. Στο αερόστατο επέβαιναν περίπου 20 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τουρίστες.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο δυστύχημα που σημειώνεται σε αυτή την πόλη της νότιας Αιγύπτου μέσα σε σχεδόν πέντε χρόνια.

Στις 26 Φεβρουαρίου 2013, 19 Βρετανοί, Γάλλοι, Ούγγροι και Ιάπωνες τουρίστες σκοτώθηκαν σε δυστύχημα με αερόστατο που πετούσε πάνω από την αρχαία πόλη του Λούξορ. Ο πιλότος και ένας τουρίστας επέζησαν πηδώντας από την καμπίνα του αερόστατου. Το δυστύχημα φέρεται να προκλήθηκε από διαρροή αερίου κοντά στον καυστήρα.

Το 2009, 13 ξένοι τουρίστες τραυματίστηκαν στο Λούξορ, όταν το αερόστατο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη μετά την πρόσκρουσή του σε πυλώνα τηλεπικοινωνιών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment