PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αγωγή Κεραμέως σε ΟΛΜΕ για υπονόμευση εξετάσεων στα Πρότυπα Σχολεία


Κατεπείγουσα αγωγή κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως κατά της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), ζητώντας από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών να αναγνωρίσει ως παράνομη και καταχρηστική την τρίωρη στάση εργασίας που εξήγγειλε η ΟΛΜΕ για τη Δευτέρα 28 Ιουνίου και ώρες 11 πμ – 2 μμ, κατά τις οποίες είναι προγραμματισμένες οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία.

Η αγωγή θα εκδικαστεί σήμερα Σάββατο λόγω του κατεπείγοντος.

Το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι λίγες ώρες πριν την κορύφωση της προσπάθειας χιλιάδων υποψηφίων και σε μια χρονιά με ρεκόρ αιτήσεων άνω των 13.200, «είναι αδιανόητο ο συνδικαλιστικός φορέας των ίδιων των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να καλεί τα μέλη του σε υπονόμευση της διαδικασίας των εξετάσεων, αδιαφορώντας πλήρως για τον κόπο, την προσπάθεια και την ψυχική υγεία των παιδιών».

Παράλληλα, καταγγέλλει την ΟΛΜΕ για υπονόμευση χιλιάδων μαθητών-υποψήφιων, χωρίς να προηγηθεί η τετραήμερη προθεσμία γνωστοποίησης, χωρίς να υπάρχει προσωπικό ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας και προσωπικού ασφαλείας, χωρίς να τηρηθεί η υποχρέωση δημοσίου διαλόγου του Ν 4808/2021.

«Είμαστε βέβαιοι ότι οι πρακτικές αυτές δεν εκφράζουν το σύνολο των εκπαιδευτικών, που έχουν αποδείξει ότι σέβονται τον παιδαγωγικό τους ρόλο και την προσπάθεια των μαθητών και των οικογενειών τους», τονίζει μεταξύ άλλων το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Η υπουργός κάνει μάλιστα ιδιαίτερη μνεία και στην πρόσφατη παρέμβαση της στη Δικαιοσύνη προκειμένου να χαρακτηρισθεί παράνομη η 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών στο πλαίσιο της ψήφισης του νομοσχεδίου Χατζηδάκη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο κολλεγίου στον Ταύρο

Peristeri News

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Leave a Comment