PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Άγιοι Ανάργυροι: Ισχυρός δήμος με νοικοκυρεμένα οικονομικά


Ακόμη πιο θετικά τα στοιχεία του ισολογισμού του 2009.

Συνεχίστηκε και το 2009 η καλή πορεία των Οικονομικών του Δήμου Αγίων Αναργύρων, με βελτίωση όλων των βασικών δεικτών. Σε μια περίοδο που η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο σύνολο της αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσχέρειες, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων έχει αντιστρέψει την προβληματική κατάσταση που κληρονόμησε από το παρελθόν και χτίζει με σιγουριά το μέλλον.

Αναλαμβάνοντας το 2007 η Διοίκηση του Δήμου Αγίων Αναργύρων βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα υπέρογκο συνολικό χρέος και, το πιο επικίνδυνο για το μέλλον, με έλλειμμα μόνο για τη χρήση του 2006 πάνω από 4 εκατομμύρια Ευρώ.

Ενδεικτικό της κατάστασης ήταν ότι οι Δημοτικές Επιχειρήσεις δεν διέθεταν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Μπήκαν λοιπόν κάποιοι άμεσοι στόχοι. Η μείωση των εξόδων και το νοικοκύρεμα των οικονομικών.

Η αναζήτηση νέων εσόδων. Η αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Η ρύθμιση των χρεών προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορία. Η κατάρτιση ενός σύγχρονου επιχειρησιακού πλάνου.

Όλα αυτά έπρεπε να συνδυαστούν με την εκτέλεση των μεγάλων και μικρών έργων που τόσο έχει ανάγκη η πόλη των Αγίων Αναργύρων και με την αναβάθμιση και βελτίωση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών.

Μείωση ελλειμμάτων, σωστή οργάνωση των οικονομικών, αναπτυξιακή προοπτική.

Ενώ λοιπόν στην πόλη των Αγίων Αναργύρων εξελίσσονται και ένα-ένα παραδίδονται όλα τα νέα έργα, παράλληλα:

-Το συνολικό έλλειμμα της χρήσης του 2009 συγκριτικά με αυτό της χρήσης 2006 μειώθηκε κατά 86%, από 4.167.419 Ευρώ μειώθηκε στα 520.964 Ευρώ. Το 2008 το συνολικό έλλειμμα χρήσης ήταν 774.520 ευρώ, έχουμε λοιπόν μια μείωση του ελλείμματος πάνω από 30% και συγκριτικά με το 2008.

-Τα έσοδα του Δήμου από ανταποδοτικά έσοδα και τέλη αυξάνονται κάθε χρόνο. Το 2009 έφτασαν τα 2.532.291 Ευρώ, αυξημένα κατά 7,4% από το 2008 που ήταν 2.357.770 Ευρώ, λόγω καλύτερης οργάνωσης της υπηρεσίας εσόδων. Αυτό επέτρεψε στο Δήμο να μην κάνει αυξήσεις στα Δημοτικά Τέλη για το 2010.

-Ο Δήμος είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του προς τους πιστωτές, ασφαλιστικά ταμεία κλπ.

-Οι ζημιογόνες Δημοτικές Επιχειρήσεις εξυγιάνθηκαν και στη συνέχεια, όπως υποχρέωνε η αλλαγή του Δημοτικού Κώδικα, έκλεισαν χωρίς να απολυθεί κανένας εργαζόμενος, με μεταφορά τους σε άλλες, παραγωγικές για τους δημότες, θέσεις εργασίας. Οι νέες Δημοτικές Επιχειρήσεις λειτουργούν με αποδοτικότητα και οικονομική σύνεση.

-Αξιοποιήθηκαν όλες οι δυνατότητες που έδινε η Κοινωνία της Πληροφορίας και εντάχθηκαν τρία έργα στο ΕΣΠΑ. -Απορροφήθηκε το 90% από το πρόγραμμα Θησέας σε έργα αλλά και προμήθειες στον τομέα της καθαριότητας, εκσυγχρονίζοντας και ανανεώνοντας μεγάλο μέρος των οχημάτων και μηχανημάτων.

-Έγινε απογραφή της περιουσίας του Δήμου, για τον έλεγχο και τη διασφάλιση της.

-Καταστρώθηκε σύγχρονο επιχειρησιακό πλάνο για το σήμερα και το αύριο του Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όπως είπε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Πολύδωρος Τσελέκας, όλα τα στοιχεία για το τρέχον έτος 2010 δείχνουν ακόμη καλύτερη πορεία των Οικονομικών του Δήμου Αγίων Αναργύρων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment