Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Αυξήθηκε κατά 12,5% η βενζίνη από πέρυσι

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Ακριβότερη κατά 12,5% από πέρυσι πληρώνουν οι Έλληνες καταναλωτές τη βενζίνη φέτος, όπως σημειώνει το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών.

Ακριβότερη κατά 12,5% από πέρυσι πληρώνουν οι Έλληνες καταναλωτές τη βενζίνη φέτος, όπως σημειώνει το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ).

Συγκεκριμένα, ο οδηγός ενός μεσαίου κυβισμού 1400 αυτοκινήτου, ο οποίος διανύει τον μήνα 1250 χιλιόμετρα με κατανάλωση 9 λίτρα / 100 χλμ με τιμή λίτρου 1,57 τον περυσινό Μάρτιο πλήρωνε 176,63 ευρώ.

Τον ίδιο μήνα φέτος, με τιμή λίτρου 1,766, πληρώνει 198,68 ευρώ, δηλαδή 22,05 ευρώ περισσότερα ή ποσό 12,5% αυξημένο σε σχέση με πέρυσι.

Βάσει μελέτης του ΕΛΚΕΚΑ, η Ελλάδα έπεται στην «λίστα ακριβών καυσίμων» της ΕΕ μόνο της Ολλανδίας και της Ιταλίας (όπου η τιμή φτάνει στο 1,80 ευρώ το λίτρο). Η μέση τιμή στην ΕΕ 1,54 ευρώ ανά λιτρο.

Παράλληλα, βάσει των στοιχείων του παρατηρητηρίου τιμών υγρών του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή της αμόλυβδης την Τετάρτη φτάνει το 1,78 ευρώ.

Στη νομαρχία Αθηνών, η μέση τιμή φτάνει την Τετάρτη το 1,751 ευρώ και στο νομό Θεσσαλονίκης το 1,739 ευρώ.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Οκτωβρίου 2026

Peristerinews.gr Newsroom

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 3,8% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο

Peristerinews.gr Newsroom

Τέλος τα μετρητά στα ενοίκια από 1η Οκτωβρίου

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment