Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αυξήση των άπορων μαθητών στη Κύπρο

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Αυξήθηκε κατά πολύ ο αριθμός των άπορων μαθητών στην Κύπρο με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να βασίζονται στο καθημερινό συσσίτιο που προσφέρεται στα σχολεία.

Αυξήθηκε κατά πολύ ο αριθμός των άπορων μαθητών στην Κύπρο με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να βασίζονται στο καθημερινό συσσίτιο που προσφέρεται στα σχολεία.

Ιδιαίτερα μεγάλο είναι το πρόβλημα στην Πάφο, αλλά και στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

Πρόκειται κυρίως για παιδιά, τα οποία είτε προέρχονται από μονογονεϊκές οικογένειες είτε έχουν και τους δύο γονείς ανέργους ή χαμηλόμισθους.

Οι σύνδεσμοι γονέων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι δυσκολεύονται λόγω της αύξησης του αριθμού των άπορων παιδιών να εξασφαλίσουν ακόμη και το καθημερινό πρωινό τους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις καλύπτουν ακόμη και τις ιατροφαρμακευτικές ανάγκες κάποιων οικογενειών.

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Χρύσανθος Πιερή τόνισε ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε παιδιά να λιποθυμήσουν για να αντιδράσουμε».

Το Υπουργείο Παιδείας δήλωσε ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης Ελπιδοφόρος Νεοκλέους έχει ζητήσει και αναμένει να αυξηθεί το κονδύλι μαθητικής πρόνοιας.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ισπανία: Αλληλουχία λαθών που οδήγησε στην τραγωδία με τους 68 νεκρούς

Peristerinews.gr Newsroom

Ισπανία: Συγκρούστηκαν τρένα υψηλής ταχύτητας

Peristerinews.gr Newsroom

Σερβία: Νίκη για το φοιτητικό κίνημα και νέα εποχή στη χώρα

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment