PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αυτοψία σε χώρους πρασίνου στο Περιστέρι: Χρυσούπολη


Οι αυτοψίες του PeristeriNews.gr σε χώρους πρασίνου της πόλης ξεκίνησαν από την περιοχή της Τσαλαβούτα και του Αγίου Ιεροθέου και συνεχίζονται με την επίσκεψή μας στην περιοχή της Χρυσούπολης.

Μέσα από το ρεπορτάζ μας εστιάζουμε σε τρία σημεία, που βρίσκονται στην πολυσύχναστη οδό Ναούσης και δεν είναι άλλα από την αφύλακτη παιδική χαρά, το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ και την πλατεία.

Τρία σημεία που θα μπορούσαν με αρκετές διορθώσεις να γίνουν τόποι προορισμού για τους κατοίκους της περιοχής και να βοηθήσουν στην καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου σε μια γειτονιά της πόλης μας.

Ξεκινώντας από την αφύλακτη παιδική χαρά, είναι αναγκαίο να παρατηρήσουμε πως μόνο χώρο ψυχαγωγίας παιδιών δεν θυμίζει. Καλύτερα θα ήταν αν την χαρακτηρίζαμε “οικόπεδο”.

IMG_1672

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, η παιδική χαρά αποτελείται από τέσσερις κούνιες, μία τραμπάλα και τέσσερα παγκάκια ενώ υπάρχει άπλετος χώρος που μπορούν να τοποθετηθούν δεκάδες παιχνίδια για τα μικρά παιδιά με χαμηλό κόστος.

IMG_1677

IMG_1675

IMG_1676

Εντός της παιδικής χαράς εντοπίσαμε πολλές ακαθαρσίες ζώων και μια διαλυμένη βρύση που ουσιαστικά δεν υπάρχει λόγος να βρίσκεται εντός του χώρου.

IMG_1678

Μια όχι και τόσο ενθαρρυντική εικόνα για μια από τις δεκάδες παιδικές χαρές στις γειτονιές του Περιστερίου. Υπάρχει βέβαια η δυνατότητα για διορθώσεις και αναβάθμιση του χώρου από τους ανθρώπους του Δήμου.

Ακριβώς δίπλα στην παιδική χαρά υπάρχει το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ, το οποίο όταν κάναμε την αυτοψία μας ήταν κλειστό. Ακόμα και έτσι, ήταν εμφανής η εγκατάλειψη του χώρου από τα ξερά χόρτα και τα σκουπίδια που δημιουργούν άσχημη εικόνα στον περιβάλλοντα χώρο της αθλητικής εγκατάστασης.

IMG_1684

IMG_1680

IMG_1683

IMG_1682

Ο αγωνιστικός χώρος είναι σε αρκετά καλή κατάσταση και τα παιδιά της πόλης μπορούν να παίξουν εκεί χωρίς να κινδυνεύουν με τραυματισμούς.

Αυτό που χρήζει άμεσης προσοχής είναι τα κάγκελα και το τοιχίο σε μια από τις πλευρές του αθλητικού χώρου που είναι στην κυριολεξία έτοιμα να καταρρεύσουν, καθώς στηρίζονται σε ένα δέντρο.

IMG_1681

IMGxrysoupolh_dentro

Τελευταίο σημείο αναφοράς για τη γειτονιά της Χρυσούπολης αποτελεί η πλατεία επί της οδού Εγνατίας η οποία είναι σε μέτρια κατάσταση και είναι αναγκαίος ο καθαρισμός της από τα συνεργεία του Δήμου. Επίσης, τα πεζοδρόμια μέσα και γύρω από την πλατεία χρειάζονται διορθώσεις λόγω των ριζών των δέντρων που δημιουργούν επικινδυνότητα στη διέλευση των πεζών και κυρίως των ηλικιωμένων.

IMG_1685

IMGdentro_pezodromio

IMG_1686

Γενικά τα τρία αυτά συγκεκριμένα σημεία στη γειτονιά της Χρυσούπολης χρήζουν άμεσης προσοχής από τους ανθρώπους του Δήμου με την ελπίδα να γίνει ακόμα ένα σημείο συνάθροισης και ψυχαγωγίας δεκάδων συμπολιτών μας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment