PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αυτοψία σε χώρους πρασίνου στο Περιστέρι: Τσαλαβούτα


Το καλοκαίρι σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, οδηγούν τους πολίτες να βγαίνουν από το σπίτι και να αναζητούν χώρους πρασίνου, πάρκα και πλατείες στο Περιστέρι.

Με αφορμή τα παραπάνω, το Peristerinews.gr κάνει αυτοψία σε χώρους δροσιάς και περιπάτου μέσα στην πόλη, παρατηρώντας θετικές και αρνητικές εικόνες των συγκεκριμένων χώρων από τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις αλλά και από αναφορές των ιδίων των επισκεπτών τους.

IMG_1503

Η αυτοψία μας ξεκινά από το άλσος της Τσαλαβούτα όπου πριν από περίπου ένα χρόνο πραγματοποιήθηκαν με την  αυτεπιστασία του Δήμου Περιστερίου διορθωτικές κινήσεις στο μέχρι τότε εγκαταλελειμμένο χώρο.

Όπως είχαν ανακοινώσει τότε οι ιθύνοντες του Δήμου, στο νέο άλσος της Τσαλαβούτα κατασκευάζονταν πανέμορφες και καταπράσινες διαδρομές περιπάτου, βιοκλιματικά κιόσκια ανάπαυσης, σύγχρονη παιδική χαρά, γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, ειδικοί χώροι μουσικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

IMG_1512

Ακόμα είχε ανακοινωθεί πως θα γίνει επιλογή κατάλληλων φυτεύσεων που θα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη πρασίνου και στον περιορισμό των ρύπων της ατμόσφαιρας με υλικά που θα είναι πλήρως εναρμονισμένα με τον οικολογικό σχεδιασμό, μειώνοντας την ηλιακή ακτινοβολία.

Πράγματι εκείνο το διάστημα υπήρχαν σημεία πρασίνου εντός του πάρκου και η καθαριότητά του ήταν σε πολύ καλά επίπεδα.

Στην αυτοψία που πραγματοποίησε το Peristerinews.gr, οι εικόνες ήταν απογοητευτικές.

Οι κάδοι απορριμμάτων ήταν γεμάτοι σκουπίδια ενώ και σε άλλα σημεία του πάρκου υπήρχαν διάσπαρτα απορρίμματα.

IMG_1509

IMG_1501

IMG_1502

Το καταπράσινο τοπίο που είχαμε συναντήσει σε παλιότερο ρεπορτάζ μας, είναι πλέον άφαντο αφού σε όλο το άλσος της Τσαλαβούτα πέρα από τα δέντρα υπάρχουν ελάχιστα σημεία με πράσινο και κυρίως ξεραμένοι θάμνοι και αποδυναμωμένο γκαζόν.

IMG_1506

Διερευνώντας περαιτέρω το σημείο παρατηρήσαμε κι άλλες πραγματικά τραγικές εικόνες.

Αρχικά, εντοπίσαμε μια χαλασμένη βρύση στην οποία τρέχει ανεξέλεγκτα  νερό, ποτιστικά καλώδια ξεριζωμένα και λίγα μέτρα παραπέρα μια βαλίτσα, κάποια παρατημένα ρούχα, ενδεχομένως άστεγου ανθρώπου, που χρησιμοποιεί το χώρο για τη διαμονή του.

IMG_1505

IMG_1507

IMG_1510

Επιπρόσθετα, τα κάγκελα που υπάρχουν κατά μήκος του Άλσους κρίνονται άσκοπα, αφενός διότι δεν χρησιμεύουν σε τίποτα, αφού η πλειονότητα του χώρου είναι ανεκμετάλλευτη, αφετέρου κάνουν την ήδη άσχημη εικόνα του πάρκου, ακόμα χειρότερη.

Το τελευταίο διάστημα δημιουργήθηκαν στο χώρο δύο ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ ενώ δεν έχει γίνει καμία διαμόρφωση χώρου μουσικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

IMG_1511

Το μόνο σημείο της περιοχής που συγκεντρώνει αρκετό κόσμο κατά τις απογευματινές ώρες είναι η παιδική χαρά η οποία έχει αρκετά παιχνίδια για τα μικρά παιδιά σε καλή κατάσταση.

Γενικά όπως γράψαμε και πιο πάνω, συναντήσαμε ένα απογοητευτικό θέαμα που δεν φαντάζει σε τίποτα με όσα είχαν ανακοινωθεί από τους ανθρώπους του Δήμου Περιστερίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός 4 εκατ. ευρώ για τα smart cities στο Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Περιστέρι: Πρόγραμμα δράσεων των ΚΕ.ΦΙ. του μηνός Μαΐου 2024

Peristeri News

Διπλή συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (12η και 13η)

Peristeri News

Leave a Comment