PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αυτοί είναι οι 10 πιο ακριβοί προορισμοί διακοπών στον κόσμο


Ταξιδιωτικός ιστότοπος της Αμερικής αναλύει το κόστος σε 100 δημοφιλείς προορισμούς διακοπών, εξετάζοντας τις μέσες τιμές για καταλύματα, μεταφορές, φαγητό και αξιοθέατα.

Κατέληξε σε δέκα προορισμούς που σίγουρα απαιτούν μεγάλο budget και ανθεκτικά πορτοφόλια.

Σύμφωνα με την ανάλυση, οι πιο ακριβοί προορισμοί διακοπών, εξαιρουμένου του κόστους πτήσεων, είναι:

  1. Γουσταβία, Άγιος Βαρθολομαίος
  2. Γκστάαντ, Ελβετία
  3. Άσπεν, Κολοράντο
  4. Παρκ Σίτι, Γιούτα
  5. Μάουι, Χαβάη
  6. Λονδίνο, Αγγλία
  7. Cocoa Island, Μαλβίδες
  8. Μαούν, Μποτσουάνα
  9. Γκραντ Κέιμαν, Νήσοι Κέιμαν
  10. Μόντε Κάρλο, Μόνακο

Στη λίστα βρίσκονται κυρίως νησιά και πόλεις που φημίζονται για το σκι, αν και κατάφεραν να βρεθούν στη δεκάδα επίσης οι διακοπές με την επιλογή του σαφάρι στη Μποτσουάνα και το Λονδίνο.

Το νησί Σεντ Μπαρτς της Καραϊβικής είναι ο πιο ακριβός προορισμός διακοπών στον κόσμο, κυρίως λόγω του υψηλού κόστους διαμονής του, που κατά μέσο όρο 1.770 δολάρια ανά διανυκτέρευση, σύμφωνα με την ανάλυση.

Οι μέσες τιμές ξενοδοχείων στο Γκστάαντ της Ελβετίας (Νο. 2) είναι στα 1.360 δολάρια, σύμφωνα με την έρευνα. Η πόλη στις ελβετικές Άλπεις έχει επίσης το υψηλότερο μέσο κόστος φαγητού στη λίστα, με 177 δολάρια την ημέρα.

Τα καταλύματα στην τρίτη πιο ακριβή θέση, στο Άσπεν, κοστίζουν κατά μέσο όρο 1.385 δολάρια το άτομο, αλλά μια τετραμελής οικογένεια μπορεί να αναμένει να πληρώσει 2.274 δολάρια, σύμφωνα με την ανάλυση.

Για την ανάλυσή της το FloridaPanhandle.com ανέλυσε τις μέσες τιμές για ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων για διαμονή κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων (21-27 Δεκεμβρίου) και της άνοιξης (19-25 Μαΐου), αλλά δεν συμπεριέλαβε τους φόρους. Αντίστοιχα, για να υπολογίσει την τιμή των δραστηριοτήτων στους δημοφιλείς προορισμούς, το FloridaPanhandle.com ανέλυσε το μέσο κόστος για τα τρία αξιοθέατα κάθε τοποθεσίας με τις περισσότερες κριτικές στο TripAdvisor.

Η χιονοδρομική πόλη Park City της Γιούτα απαιτεί κατά μέσο όρο 333 δολάρια για τα αξιοθέατά της, το υψηλότερο στη λίστα.

Τα αξιοθέατα στη Μαούν της Μποτσουάνα, ο μοναδικός προορισμός της Αφρικής στη λίστα, κοστίζουν κατά μέσο όρο πάνω από 100 δολάρια την ημέρα για δραστηριότητες όπως μια μονοήμερη επίσκεψη στο Δέλτα του Οκαβάνγκο.

Παρά το υψηλότερο συνολικό μέσο κόστος, τα αξιοθέατα του Αγίου Βαρθολομαίου και των Μαλδίβων αποτιμήθηκαν στα 0 δολάρια. Οι παραθεριστές μπορεί να πρέπει να πληρώσουν πάρα πολλά για ξενοδοχεία, αλλά οι παραλίες τους είναι δωρεάν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Leave a Comment