PeristeriNews.gr
Οικονομία

Αυστηροί έλεγχοι για τις «πειραγμένες» αντλίες


Το υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Τροφίμων δηλώνει ότι συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τον αυστηρό έλεγχο της αγοράς.

Να γνωρίζουν οι καταναλωτές την ποσότητα αμόλυβδης βενζίνης που χωράει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου ή της μηχανής τους, ώστε να μπορούν να προστατευτούν από ενδεχόμενη κλοπή υγρών καυσίμων σε πρατήρια με ”πειραγμένες” αντλίες, συνιστά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Δηλώνει δε ότι συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τον αυστηρό έλεγχο της αγοράς.

Τoν εγκαταστάτη του συστήματος παρεμβατικών σταθμών στις αντλίες αμόλυβδης βενζίνης, με τον οποίο πρατηριούχος με πρατήριο υγρών καυσίμων επί της λεωφόρου Βάρης, Κορωπίου, έκλεβε τους καταναλωτές, αναζητούν οι αρχές. Ήδη έχει επιβληθεί αυστηρή ποινή στον πρατηριούχο και αναμένεται, σύντομα, να του αφαιρεθεί οριστικά η άδεια λειτουργίας.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Μετρολογίας του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κατά τη διάρκεια τακτικού έλεγχου που πραγματοποιούσε, το Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011 και γύρω στις 11 το πρωί, εντόπισε σε αντλίες αμόλυβδης βενζίνης πρατηρίου, δύο παρεμβατικούς μηχανισμούς.

Με τη μέθοδο αυτή, όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντίνος Ρόβλιας και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου κ. Στέφανος Κομνηνός, ο πρατηριούχος αλλοίωνε τις ενδείξεις τεσσάρων αντλιών παροχής αμόλυβδης βενζίνης, εξαπατώντας τους καταναλωτές ως προς την παρεχόμενη ποσότητα με ένα ηλεκτρονικό σύστημα επικοινωνίας που είχε εγκαταστήσει.

Από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου αναφέρθηκε, σε συνέντευξη Τύπου, ότι, χωρίς να υπάρχουν αδιαμφισβήτητα στοιχεία, εντούτοις με βάση μελέτη του Πολυτεχνείου, ενδεχόμενως, το 10% των αντλιών στα πρατήρια υγρών καυσίμων να είναι ”πειραγμένες”.

Σημειώνεται ότι για τον εγκαταστάτη του μηχανισμού, σύμφωνα με τον νέο νόμο, προβλέπεται η επιβολή διοικητικού προστίμου το οποίο κυμαίνεται από 50.000 έως 500.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Μείωση τιμών σε επτά κατηγορίες προϊόντων – Οι αυξήσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Leave a Comment