PeristeriNews.gr
Οικονομία

Αυστηρή απάντηση και ηχηρές διαψεύσεις


Διαψεύδει κατηγορηματικά η κυβέρνηση και η Ε.Ε. τη σεναριολογία περί εξόδου της χώρας από το Ευρώ.

Διαψεύδει κατηγορηματικά η κυβέρνηση και η Ε.Ε. τη σεναριολογία περί εξόδου της χώρας από το Ευρώ, με αφορμή δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel και τη σύσκεψη στο Λουξεμβούργο.

Αυστηρή απάντηση έδωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από τη Λευκάδα κάνοντας λόγο για προβοκάτσιες κερδοσκόπων και ευφάνταστα σενάρια που αγγίζουν τα όρια της εγκληματικότητας ενώ νωρίτερα το υπ. Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα, όπως ανεύθυνα αναπαρήγαγαν ξένα ΜΜΕ.

Τα περί συνεδρίασης κρίσης ια την Ελλάδα, διέψευσαν επίσης Όλι Ρεν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και το Βερολίνο. Σε διάψευση των σεναρίων εξόδου από το ευρώ ή μονομερούς αναδιάρθρωσης προχώρησε και ο Γ. Παπακωνσταντίνου μιλώντας στην ιταλική La Stampa.

Διαψεύδουν Ε.Ε. και Βερολίνο

Αβάσιμα και γελοία χαρακτήρισε τα σενάρια περί αποχώρησης της Ελλάδας από το Ευρώ ο Πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα απαιτηθούν κάποιες προσαρμογές στο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας της Ελλάδας, οι οποίες θα συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 16 Μαϊου.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Αμαντέο, Αλταφάζ, ξεκαθάρισε ότι δεν επρόκειτο για συνεδρίαση κρίσης για την Ελλάδα και χαρακτήρισε τέτοιου είδους δημοσιεύματα ψευδή και κακόβουλα.

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν είναι εναλλακτική λύση που βρίσκεται στο τραπέζι, πρόσθεσε και ξεκαθάρισε ότι ούτε η ελληνική κυβέρνηση αλλά ούτε και η Κομισιόν εξετάζουν αυτή τη δυνατότητα, της οποίας οι επιπτώσεις θα ήταν εξαιρετικά αρνητικές τόσο για την Ελλάδα όσο και την Ευρωζώνη στο σύνολό της.

Σε ανάλογη διάψευση προχώρησε και πηγή προσκείμενη στη γερμανική κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι η συνάντηση του Λουξεμβούργου δεν ήταν σε καμία περίπτωση συνεδρίαση κρίσης για την Ελλάδα, αλλά συνεδρίαση ρουτίνας.

«Πρόκειται για συνεδριάσεις που γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και αφορούν μέλη της Ευρωζώνης και της ομάδας G20» ενώ ειδικότερα για τη χθεσινή συζητήθηκαν πολλά θέματα, μεταξύ αυτών η ρύθμιση της οικονομικής αγοράς, η βοήθεια προς την Πορτογαλία και η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

Παπακωνσταντίνου: «Αλεξίπτωτο» αν χρειασθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Διάσωσης

Σε διάψευση των σεναρίων εξόδου από το ευρώ ή μονομερούς αναδιάρθρωσης, προχώρησε και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα La Stampa

Η Αθήνα δεν βγαίνει από το Ευρώ διαβεβαιώνει και επισημαίνει:

«Οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές: Το δημόσιο χρέος θα διπλασιαζόταν, η αγοραστική δύναμη θα κατέρρεε, οι τράπεζες θα καταποντίζονταν και θα πέφταμε σε μια ύφεση πολεμικής περιόδου».

Αναφέρεται μάλιστα στη εναλλακτική δυνατότητα να ζητηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο διάσωσης να αγοράσει τα ομόλογα μας, από την πρωτογενή αγορά και όπως χαρακτηριστικά σημειώνει

«Με τον τρόπο αυτό, τα 25 δισεκατομμύρια ευρώ που χρειαζόμαστε για το 2012, θα μπορούσαν να καλυφθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Διάσωσης»

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment