PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αδ. Γεωργιάδης: Όλα «ρολόι» στις οργανωμένες παραλίες


Οργανωμένες παραλίες στην Αττική, που άνοιξαν πρώτη φορά σήμερα, επισκέφθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Από τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας, τον Άλιμο, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως «όλα πηγαίνουν «ρολόι». Ο υπουργός ευχαρίστησε τον κόσμο για την πειθαρχία που έχει επιδείξει όσον αφορά στην τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων και σημείωσε πως ήδη τα διεθνή μέσα ενημέρωσης «παίζουν» με πολύ θετικά σχόλια τις σημερινές εικόνες από τις ελληνικές παραλίες.

«Όλα θα πάνε καλά. Ο ελληνικός λαός, με πειθαρχία και με υπομονή, έχει κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα και τώρα ξεκινάμε την προσπάθεια να κερδίσουμε και το επόμενο στοίχημα, που είναι  αυτό της οικονομίας και του ανοίγματος ξανά της κανονικής μας ζωής» σημείωσε ο ΥΠΑΝΕΠ.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαθανάσης, υφυπουργός Ανάπτυξης, επισήμανε πως «η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική. Όπως στην πρώτη φάση πειθαρχήσαμε όλοι και περάσαμε όσο πιο ανώδυνα μπορέσαμε -αυτό που δεν πέτυχαν άλλες χώρες-, έτσι και σήμερα, στην επανεκκίνηση, δείχνουμε για μια ακόμη φορά ότι εμείς οι Έλληνες πειθαρχούμε στις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων κι έτσι μπορούμε και να επανεκκινήσουμε την οικονομία, αλλά και να επιταχύνουμε τον βηματισμό, κάτι το οποίο έχουμε μεγάλη ανάγκη.

Νομίζω ότι η σημερινή εικόνα στις παραλίες δείχνει σε όλον τον κόσμο ότι οι Έλληνες μπορούν να πετύχουν πολλά. Το έχουμε καταφέρει και στο τέλος θα αποδειχθεί ότι η Ελλάδα  είναι το καλύτερο παράδειγμα προς μίμηση για όλη την παγκόσμια κοινότητα» υπογράμμισε ο υφυπουργός.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης, που οριστικοποιήθηκε για τις 25/5, ο κ. Γεωργιάδης παρέπεμψε στις αυριανές επίσημες ανακοινώσεις του υφυπουργού (ώρα 18:00). Σημείωσε, πάντως, πως «έχουμε κάνει πάρα πολλή δουλειά όλες αυτές τις μέρες. Μέχρι και εθελοντές χρησιμοποιήσαμε, για να μπορέσουμε να καταγράψουμε τα διάφορα σενάρια λειτουργίας των καταστημάτων εστιάσεως. Μας ενδιαφέρει τα καταστήματα να ανοίξουν, να πάνε καλά και να διατηρηθούν οι θέσεις  εργασίας» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Είμαστε αισιόδοξοι. Νομίζω ότι η πρώτη και η δεύτερη εβδομάδα επανεκκίνησης της οικονομίας, του λιανεμπορίου, δείχνει ότι είμαστε ψηλότερα από πέρυσι. Η κίνηση έχει ξεκινήσει. Όμως, παρακολουθούμε, με μεγάλη προσοχή και πάνω απ’ όλα με σοβαρότητα, το κάθε βήμα. Εκείνο που δεν θέλουμε είναι να πατήσουμε φρένο, το φρένο θα ήταν το άσχημο. Ας τηρήσουμε αυτούς τους κανόνες. Ας τηρήσουμε αυτό τον βηματισμό και νομίζω ότι θα επιταχύνουμε πολύ γρήγορα την οικονομία μας» είπε με τη σειρά του ο κ. Παπαθανάσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment