Πολιτική

Αδ. Γεωργιάδης: Κανένας σε κατάστημα χωρίς ραντεβού

Οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν στους εμπορικούς δρόμους των μεγάλων πόλεων της χώρας αποτέλεσαν, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, την αιτία που ελήφθησαν τα νέα μετρά για τις αγορές στα καταστήματα στις «κόκκινες» περιοχές.

Επισημαίνοντας επίσης το συνωστισμό που παρατηρήθηκε χθες στην Ερμού, λίγο μετά την ανακοίνωση των μέτρων που ισχύουν από σήμερα, ο υπουργός επανέλαβε ότι στην Αττική ισχύουν πλέον νέα μέτρα και δεν επιτρέπεται να μπεις σε κατάστημα χωρίς ραντεβού. Άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποφασιστούν επιπλέον μέτρα, εφόσον σημειωθεί επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης.

«Αν η πορεία της πανδημίας πάει προς τα πάνω, αυτομάτως θα ληφθούν μέτρα» ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι «αν πάει προς τα κάτω, θα υπάρξει μεγαλύτερη ελευθερία»

Ξεκαθάρισε επίσης ότι τα κοσμηματοπωλεία, με βάση την εισήγηση των ειδικών, θα λειτουργούν με την μέθοδο παράδοσης εκτός καταστήματος. Όπως είπε, το υπουργείο είχε ζητήσει να λειτουργήσουν με τη μέθοδο του ραντεβού, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό από την επιτροπή. Πρόσθεσε επίσης ότι θα θέσει εκ νέου το θέμα για τα κοσμηματοπωλεία την επόμενη Παρασκευή.

Ο κ Γεωργιάδης προανήγγειλε ειδική ρύθμιση για τα καταστήματα νυφικών, λέγοντας ότι θα συνομιλήσει με τον ΓΓ εμπορίου Παναγιώτη Σταμπουλιδη ώστε να δοθεί η δυνατότητα αύξησης των ωρών σε τέσσερις, από δυο, για τα συγκεκριμένα καταστήματα.

Τέλος, σχολιάζοντας την πρώτη εβδομάδα του ανοίγματος της αγοράς, ο υπουργός σημείωσε ότι πήγε παρά πολύ καλά και μάλιστα ο τζίρος παρουσίασε αύξηση 57% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Related posts

Αυτό είναι το νέο σήμα του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Peristeri News

Κ. Χατζηδάκης: Τέλος μέσα στο καλοκαίρι στις συντάξεις που εκκρεμούν

Peristeri News

ΠΑΣΟΚ: Τα τελικά αποτελέσματα της νέας Κεντρικής Επιτροπής

Peristeri News

Leave a Comment