PeristeriNews.gr
Πολιτική

Α. Σαμαράς: Θα επιδιώξω κυβέρνηση σωτηρίας, μακράς πνοής (v)



Με στόχο πλέον τον σχηματισμό κυβέρνησης ξεκινά το μεσημέρι η αντίστροφη μέτρηση για τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Με στόχο πλέον τον σχηματισμό κυβέρνησης ξεκινά το μεσημέρι η αντίστροφη μέτρηση για τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, συναντήθηκε στις 12.30 με τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Θα ακολουθήσει στις 14:00 συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα και στις 18:00 με τον Ευ. Βενιζέλο.

Αμέσως μετά αρχίζει και επίσημα ο νέος κύκλος των διερευνητικών εντολών, αφού και το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου δεν δίνει αυτοδυναμία σε κανένα κόμμα, την ώρα που οι δανειστές και τα ξένα κέντρα πιέζουν για άμεση συγκρότηση κυβέρνησης, ώστε να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις και να τηρηθούν όλες οι δεσμεύσεις.

Το κυβερνητικό σχήμα που αναμένεται να προτείνει ο Αντώνης Σαμαράς θα το συγκροτούν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά και θα υπάρχει πρόταση για στελέχωση και από εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα, όπως ο νυν υπηρεσιακός υπουργός Ανάπτυξης κ. Ι. Στουρνάρας, που θα προέρχονται όχι μόνον από την Κεντροδεξιά, αλλά θα εκπροσωπούν και την ευρύτερη Αριστερά.

Μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ο Πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι θα επιδιώξει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και μακράς πνοής με εκείνα τα κόμματα που έχουν προσανατολισμό στην Ευρώπη και το ευρώ. Ο Κ. Παπούλιας τόνισε στον Αντ. Σαμαρά ότι η χώρα δεν μπορεί να μείνει ούτε για 1 ώρα ακυβέρνητη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την διαφορά η ΝΔ με 15,4 μονάδες

Peristeri News

Β. Κικίλιας: Οι φωτιές στο όρος Αιγάλεω είναι εγκληματική συμπεριφορά

Peristeri News

Μ. Συρεγγέλα: Με κυβέρνηση Μητσοτάκη οι νόμοι εφαρμόζονται

Peristeri News

Leave a Comment