PeristeriNews.gr
Αθλητικά

90 χρόνια ιστορίας για τον αγαπημένο μας Ατρόμητο


Το Σάββατο (31/5), η ΠΑΕ Ατρόμητος έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω του επίσημου σάιτ της, για πρώτη φορά τα επίσημα έγγραφα ίδρυσης του συλλόγου…

Το Σάββατο (31/5), η ΠΑΕ Ατρόμητος έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω του επίσημου σάιτ της, για πρώτη φορά τα επίσημα έγγραφα ίδρυσης του συλλόγου.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ Ατρόμητος παρουσιάζει για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου τα επίσημα έγγραφα του Ελληνικού Κράτους που αφορούν την ακριβή ημερομηνία σύστασης της αγαπημένης μας ομάδας.

Ο Ατρόμητος ιδρύθηκε ως γνωστόν τον Μάιο του 1923 από μια παρέα φίλων που ζούσε στην Πλατεία Κυριακού (σημερινή πλατεία Βικτωρίας) και αγαπούσε το άθλημα του ποδοσφαίρου.

Πρωτεργάτες της ιδέας ήταν οι Κολοβούνης, Πέτας, Σταθόπουλος, Συνοδινός, Σταματόπουλος, Γλυκοφρύφης και ο καθηγητής μαθηματικών Βαγγέλης Σταμάτης, ένας από τους κορυφαίους παράγοντες της προπολεμικής περιόδου. Η νέα ομάδα που ιδρύθηκε ονομάστηκε «Ατρόμητος Αθηνών» και η σύσταση της όπως αποδεικνύεται από τα επίσημα έγγραφα της εποχής που παρουσιάζουμε σήμερα έγινε ένα χρόνο μετά.

Συγκεκριμένα σαν σήμερα 31 Μαϊου 1924 με την απόφαση 2058/31/05/1924 του Πρωτοδικείου Αθηνών αναγνωρίζεται το σωματείο με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ» και καταχωρήθηκε με αριθμό Μητρώου 6585.

Ο Ατρόμητος «γεννήθηκε» το 1923 και «βαπτίστηκε» στις 31 Μάιου 1924!.

Η υπ’ αριθμόν 2058 απόφαση αναφέρει τα εξής:

«ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ

συνεδριάσας δημοσίως εν τω ακροατηρίου του την 28 Μαϊου 1924, παρουσία του Εισαγγελεύοντος και της γραμματείως (σημ: δεν διακρίνονται ευκρινώς τα ονόματά τους) απεφάνθη περί της αναγνωρίσεως Σωματείου.

Το εν Αθήναις εδρεύον Σωματείον υπό την επωνυμίαν «Αθλητικός και Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Αθηνών «Ατρόμητος» δια τής απο 20 Μαϊου 1924 προς το Δικαστήριον τούτο απευθυνομένης αιτήσεώς του εξητησάτο την κατά Νόμον αναγνώρισης αυτού, περί ής αναγνωρίσεως υποβάλλει τα υπό του Νόμου υπαιτούμενα έγγραφα.

Της αιτήσεως ταύτης ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου τούτου δια πράξεως του ώρισε δικάσιμον την εν αρχή της παρούσης σημειωμένης συνεδρίασης καθ’ ην,

Ακούσαν του Εισαγγελέως, Ιδόν τα υποβληθέντα αυτώ έγγραφα, Σκεφθέν κατά τον Νόμον

Δια ταύτα,

Διατάσσει την επιμέλεια του Γραμματέως του Δικαστηρίου τούτου, τοιχοκόλλησιν του Καταστατικού του Σωματείου υπό την επωνυμίαν «Αθλητικός και Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Αθηνών «Ατρόμητος»

Επί δεκαημέρον εν τω ακροατηρίω του Δικαστηρίου τούτου κατά την μετά ταύτα καταχώρισιν του ανωτέρου Σωματείου εις το βιβλίον των «Ανεγνωρισμένων Σωματείων» και εν ιδία αυτού σελίδι.

Ενεκρίθη και απεφασίσθη

Εν Αθήναις τη 29 Μαϊου 1924

Εδημοσιεύθη δε αυτόθι την 31 Μαϊου 1924»

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment