PeristeriNews.gr
Κοινωνία

25η Εθνική Συνδιάσκεψη επιλογής Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου νέων Ελλάδας



Με συμμετοχή μαθητών από τα εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου.

Όπως κάθε χρόνο, οι μαθητές της Α και Β Λυκείου των εκπαιδευτηρίων Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου συμμετείχαν στην 25η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος, στο οποίο φέτος συμμετείχαν μαθητές 57 λυκείων απ’ όλη την Αττική και διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Ευγενίδου στις 7, 8 & 9 Απριλίου.

109 νέοι, μαθητές Λυκείου από όλη την Αττική συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν απόψεις πάνω σε ζητήματα της Ευρωπαϊκής επικαιρότητας, να συζητήσουν με συνομηλίκους τους και να καταλήξουν από κοινού σε λύσεις και προτάσεις σε ένα τριήμερο που προσομοιώνει την κοινοβουλευτική διαδικασία και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αποτελεί μια σπάνια εκπαιδευτική εμπειρία.

Οι συμμετέχοντες, χωρισμένοι σε 10 επιτροπές, κατέληξαν σε 10 ψηφίσματα τα οποία και συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας, ενώ η πενταμελής κριτική επιτροπή, σε ειδική συνεδρίαση μετά το πέρας των εργασιών κατέληξε στην επιλογή 8 μαθητών, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 71η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων, που θα λάβει χώρα στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Επιπλέον επελέγησαν και 22 αναπληρωματικοί με σειρά κατάταξης οι οποίοι θα αναπληρώσουν τους ανωτέρω σε περίπτωση κωλύματος, όπως επίσης και θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διεθνή φόρα, περιφερειακές και εθνικές συνόδους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων, που λαμβάνουν χώρα σε τακτική βάση σε ποικίλες χώρες της Ευρώπης.

Οι μαθητές της Σύγχρονης Σχολής Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου που συμμετείχαν είναι ο η Μαρία Τσαμπάζη και ο Άγγελος Βλαζάκης. Ειδικότερα ο Άγγελος Βλαζάκης κατάφερε να μπει στην ομάδα των 22 αναπληρωματικών, γεγονός που του δίνει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε άλλες διεθνείς ή εθνικές συνόδους του ΕΚ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Τι ανέφερε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ για την καθυστέρηση των αποτελεσμάτων

Peristeri News

Μπουνιές και κλωτσιές μεταξύ οδηγών στη μέση της Θηβών (vid)

Peristeri News

Ασπρόπυργος: Οδηγός λεωφορείου βίασε εργαζόμενη

Peristeri News

Leave a Comment