PeristeriNews.gr
Οικονομία

Χώρα συνταξιούχων και ανέργων η Ελλάδα


Χώρα συνταξιούχων τείνει να γίνει η Ελλάδα, καθώς, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, περίπου το 1/4 των πολιτών έχει αποσυρθεί από την αγορά εργασίας, ενώ ο μέσος όρος της μηνιαίας σύνταξης είναι στα 926 ευρώ.

Χώρα συνταξιούχων (και ανέργων) τείνει να γίνει η Ελλάδα, καθώς, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, περίπου το 1/4 των πολιτών έχει αποσυρθεί από την αγορά εργασίας, ενώ ο μέσος όρος της μηνιαίας σύνταξης είναι στα 926 ευρώ. Να σημειωθεί ότι περίπου 1,5 εκατομμύριο είναι οι καταγεγραμμένοι άνεργοι.

Σύμφωνα με την πέμπτη έκθεση του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων για τον μήνα Οκτώβριο, ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2.704.295 άτομα, ενώ η συνολική μηνιαία δαπάνη για συντάξεις τον μήνα Οκτώβριο ανέρχεται σε 2.303.217.634,53 ευρώ.

Επίσης με βάση τα αποτελέσματα του συστήματος, ένας μεγάλος αριθμός συνταξιούχων γήρατος λαμβάνει εισόδημα που κυμαίνεται στο εύρος 500-1.000 ευρώ, ενώ ο ίδιος περίπου αριθμός βρίσκεται στο εύρος 1.000-2.000 ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος των συνταξιούχων λόγω γήρατος είναι ηλικίας μεταξύ 66-70 ετών, με μέση σύνταξη που αγγίζει το ποσό των 969,34 ευρώ, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό στις κύριες συντάξεις γήρατος (περίπου 29%) ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.

Κατά την παρουσίαση των στοιχείων, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης διαβεβαίωσε πως η καταβολή των συντάξεων για το τρέχον έτος θα πραγματοποιηθεί ομαλά και τόνισε επίσης ότι εξαλείφθηκαν οι «μαϊμού» συντάξεις. «Η παραβατικότητα αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά (με την οριστική εξάλειψη των “μαϊμού” συντάξεων), επιφέροντας εξοικονόμηση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για τα ασφαλιστικά ταμεία» επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment