PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Χωριό στο Βόλο που κάνει νυχτερινές περιπολίες


«Ως εδώ» είπαν οι κάτοικοι ενός χωριού στον Βόλο και αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους πραγματοποιώντας νυχτερινές περιπολίες, με σκοπό να προστατεύσουν τους ίδιους, τις οικογένειές τους και τις περιουσίες τους από τα νύχια των κακοποιών.

«Ως εδώ» είπαν οι κάτοικοι ενός χωριού στον Βόλο και αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους πραγματοποιώντας νυχτερινές περιπολίες, με σκοπό να προστατεύσουν τους ίδιους, τις οικογένειές τους και τις περιουσίες τους από τα νύχια των κακοποιών.

Η αύξηση της εγκληματικότητας ανάγκασε τους κατοίκους να δημιουργήσουν μια… διμοιρία νυχτερινών άοπλων περιπολιών που θα συνδράμει στο έργο της αστυνομίας και θα γίνει «το μάτι και το αφτί της» στην περιοχή.

Μάλιστα, οι ομάδες πολιτών θα συγκροτούνται την τελευταία στιγμή και η συμμετοχή όσων μετέχουν στις περιπολίες θα κρατιέται μυστική απ’ όλους, εκτός από την αστυνομία και την Πολιτική Προστασία του δήμου Βόλου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη γενική συνέλευση που έγινε υπό τον δημοτικό σύμβουλο και εκπρόσωπο της δημοτικής κοινότητας στον διευρυμένο δήμο Βόλου Σωτήρη Χαλκιά, τον αντιδήμαρχο για θέματα Πολιτικής Προστασίας Βόλου Χαράλαμπο Τσαμπάζη, την πλειονότητα των κατοίκων των Κάτω Λεχωνίων, ακόμα και αστυνομικών.

Οπως είπε μιλώντας στην «Espresso» ο κ. Χαλκιάς, οι περιπολίες ξεκίνησαν από το βράδυ της περασμένης Τρίτης, αμέσως μετά τη γενική συνέλευση:

«Οι περίπολοι είναι δύο ή τρεις και αποτελούνται από τρία άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας, τα ονόματα των οποίων, καθώς και οι αριθμοί των αυτοκινήτων που θα χρησιμοποιούν θα δίνονται σε καθημερινή βάση στην αστυνομία δίχως να τα γνωρίζει κανείς άλλος. Μυστικές, επίσης, θα είναι και οι ώρες που θα βγαίνουν έξω.

Οι περίπολοι θα είναι άοπλες, θα βγαίνουν πάντα νυχτερινές ώρες, θα ακολουθούν διαδρομές που θα έχουν προαποφασιστεί και ως αντικείμενο θα έχουν τον εντοπισμό τυχόν υπόπτων στην περιοχή.

Μόλις διαπιστώνεται κάτι ύποπτο θα ενημερώνεται αμέσως η αστυνομία. Παράλληλα, συγκροτήθηκε και πενταμελής επιτροπή κατοίκων που θα έχει τον συντονισμό των περιπόλων», τόνισε ο εκπρόσωπος της δημοτικής κοινότητας και πρόσθεσε:

«Είναι θετικό το γεγονός ότι με το που βγήκαν οι πρώτες περίπολοι η ψυχολογία των κατοίκων άλλαξε αμέσως, ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει σημειωθεί ούτε ένα κρούσμα κλοπής ή ληστείας».

Ο κ. Χαλκιάς σημείωσε πως το χωριό τους έχει 1.700 μόνιμους κατοίκους, ενώ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός αυξάνεται: «Μόνο οι κάτοικοι θα νοιαστούν για την περιοχή τους, κανείς άλλος, ούτε η ιδιωτική αστυνομία ούτε κανείς. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την ευαισθησία και την αίσθηση αλληλεγγύης που έχει».

Με τη σειρά του ο κ. Τσαμπάζης, που παραβρέθηκε στη συνάντηση, ανέφερε πως οι κάτοικοι εμφανίζονται πολύ αναστατωμένοι και θεωρεί πως οι άοπλες περίπολοι θα ενισχύσουν το αίσθημα ασφάλειάς τους. Μάλιστα, χαρακτήρισε την πρωτοβουλία τους πρωτότυπη και ότι «αγκαλιάστηκε με θέρμη» από το σύνολο σχεδόν των κατοίκων του χωριού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Leave a Comment