PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» στο δικαστικό χώρο


O «πόλεμος» ανακοινώσεων στους κόλπους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων συνεχίζεται.

O «πόλεμος» ανακοινώσεων στους κόλπους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων συνεχίζεται. Σήμερα ήταν η σειρά της μειοψηφίας του Δ.Σ. που με νεότερη ανακοίνωση που εξέδωσε η επικεφαλής της, αρεοπαγίτης Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, απαντά σε όσα ανέφερε στην ανακοίνωση που εξέδωσε πριν τρεις ημέρες η πλειοψηφία υπό τον αρεοπαγίτη Χαρ.Αθανασίου. Ζητεί να σταματήσουν οι ακραίες αντιδράσεις από την άλλη πλευρά, τονίζοντας την ανάγκη να επικρατήσει σύνεση και ψυχραιμία.

Η ανακοίνωση της κ.Θάνου αναφέρει:

«Τα μέλη της ομάδας μειοψηφίας της ΕΔΕ δεν επιτρέψαμε ποτέ και σε κανέναν να μας χαρακτηρίσει ούτε ως ‘φιλοκυβερνητικούς’ ούτε ως ‘αντικυβερνητικούς’. Εκφραζόμαστε και ενεργούμε πάντοτε ως δικαστικοί λειτουργοί και μας ενδιαφέρει πρωτίστως η διαφύλαξη του κύρους και της αξιοπρέπειας του λειτουργήματός μας, το οποίο το τελευταίο διάστημα πλήττεται, εκτός των άλλων και από ακραίες μορφές αντιδράσεων.

Όσον αφορά την έλλειψη ομοφωνίας του Ψηφίσματος της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, αποδεικνύεται και εκ του γεγονότος ότι στα πρακτικά, τα οποία, σημειωτέον ‘καθαρογράφτηκαν’ με επιμέλεια του Προεδρείου, ουδόλως καταγράφονται (αντίθετα αποφεύγεται να γίνει οποιαδήποτε μνεία) τα πλέον κρίσιμα γεγονότα, που έλαβαν χώρα, δηλαδή εάν και ποιες προτάσεις τέθηκαν προς έγκριση, από τον πρόεδρο της Ένωσης, στο τελικό στάδιο της διαδικασίας και με ποιον τρόπο λήφθηκε η φερόμενη ως ομόφωνη απόφαση (δια ψηφοφορίας, δια βοής κ.λπ.).

Σε κάθε περίπτωση δεν συνιστά μείζον ζήτημα το εάν το ψήφισμα ήταν ή όχι ομόφωνο, απλώς υποχρεωθήκαμε να το αναφέρουμε λόγω της επιμονής του Προεδρείου να το εμφανίζει ως ομόφωνο. Το μείζον ζήτημα είναι να επικρατήσει σύνεση και ψυχραιμία, λόγω και της γενικότερα κρίσιμης κατάστασης, την οποία διέρχεται η χώρα, ώστε να αποκατασταθεί το κύρος του Δικαστικού Σώματος και να επικρατήσει πνεύμα συνεργασίας με όλους τους αρμόδιους παράγοντες, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Δεν θα σχολιάσουμε περαιτέρω το κείμενο της ανακοίνωσης του προεδρείου, το οποίο, ως προς μεν το περιεχόμενο είναι παραπλανητικό και αποπροσανατολιστικό, ως προς δε το ύφος, με τα υπονοούμενα και τη φρασεολογία που χρησιμοποιούνται (τριτοφαλαγγίζουν, πλαγιοκοπούν κ.λπ.), δημιουργείται η εντύπωση ότι οι συντάκτες του κειμένου δεν αντιλαμβάνονται ότι απευθύνονται σε Δικαστές, των οποίων έτσι υποτιμούν και υποβαθμίζουν το επίπεδο.

Εμείς θα διατηρήσουμε το ύφος και το ήθος που αρμόζει σε δικαστικούς λειτουργούς και δεν θα απαντήσουμε σε οποιαδήποτε περαιτέρω πρόκληση, διότι στόχος μας δεν υπήρξε ποτέ η αντιπαράθεση με πρόσωπα. Αντιδρούμε, απλώς, σε ενέργειες που θεωρούμε ότι είναι ακραίες και ότι υποβαθμίζουν το κύρος του λειτουργήματός μας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment