PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με γ.γ. ΟΗΕ


Το Κυπριακό ήταν το κύριο θέμα συζήτησης στη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.

Το Κυπριακό ήταν το κύριο θέμα συζήτησης στη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού. Συζητήθηκαν επίσης το θέμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων για την ονομασία της πΓΔΜ και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Δρούτσας υπογράμμισε ότι τόνισε στο συνομιλητή του ότι η ελληνική πλευρά επιθυμεί απ’ όλους “αντικειμενικότητα στους χειρισμούς” για την επίλυση του προβλήματος της Κύπρου.

“Επιμένουμε σε μια διαδικασία η οποία είναι κυπριακή, από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους” επισήμανε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι “αυτή είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε” και “δεν χωρούν ούτε ωραιοποιήσεις, ούτε απλοποιήσεις σ’ αυτά τα θέματα”.

Ο κ. Δρούτσας τόνισε ότι “θέλουμε τα γεγονότα να καταγράφονται πάντα με αντικειμενικότητα”, επισημαίνοντας ότι ενώ ο πρόεδρος Χριστόφιας υποβάλλει “εποικοδομητικές προτάσεις”, ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Έρογλου “δεν ανταποκρίνεται πάντα με τον ίδιο εποικοδομητικό τρόπο” και παρουσιάζει θέσεις “εκτός της συμφωνημένης βάσης”.

Για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας επανέλαβε στο συνομιλητή του τη θέση της Ελλάδας για μια ονομασία με «γεωγραφικό προσδιορισμό» και «χρήση απ’ όλους».

Όσο αφορά τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο κ. Δρούτσας τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να παίξει έναν «πολύ χρήσιμο και σοβαρό ρόλο», σημειώνοντας ότι «υπάρχει η σκέψη ίδρυσης ενός Κέντρου Δημοκρατίας, με το οποίο θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε για να εκπαιδευτούν νέες προσωπικότητες και πολιτικοί απ’ τις χώρες αυτές. Να βοηθήσουμε και στην εξέλιξη των νέων πολιτικών κομμάτων που πρέπει να δούμε στις χώρες αυτές. Ο Γ.Γ. είπε ότι θεωρεί αυτή την ιδέα, αυτή τη σκέψη, αυτή την πρωτοβουλία της Ελλάδας, πολύ σκόπιμη, πολύ χρήσιμη και θα δούμε και στο άμεσο μέλλον τις δυνατότητες συνεργασίας σ’ αυτόν τον τομέα».

Καταλήγοντας, ο κ. Δρούτσας είπε ότι με το Γ.Γ. του ΟΗΕ συζήτησε επίσης το ζήτημα της πειρατείας. «Είναι ένα θέμα σημαντικό για την ελληνική ναυτιλία, για το οποίο συμφωνήσαμε ότι χρειάζεται στενή συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα», τόνισε χαρακτηριστικά

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment